9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPreşedintele interimar al PNL: Vom analiza dacă vom sesiza la CCR validarea...

Preşedintele interimar al PNL: Vom analiza dacă vom sesiza la CCR validarea mandatului lui Liviu Dragnea

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, a declarat, marţi, că liberalii vor analiza dacă atacă la CCR validarea mandatului lui Liviu Dragnea, cât timp ”se apreciază prin vot politic cu PSD-ul majoritar dacă legea se respectă”, informează Mediafax.

”Colegii mai tineri parlamentari trebuie să ştie cum negociază PSD adică <<luaţi ceea ce nu ne trebuie nouă>> pentru aşa se raportează la instituţia numită Parlamentul României. Nu se gândesc neapărat la măsurile pe care le pot lua în anumite comisii, ci dimpotrivă ce oameni au pentru anumite funcţii. Aşadar, acest comportament al PSD va fi uşor, uşor, cunoscut de către toţi colegii”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, în contextul nemulţumirilor din partid privind modul în care au fost negociate funcţiile în comisiile parlamentare şi conducerile Camerei Deputaţilor şi Senatului.

PNL ar urma să primească preşedinţia a patru comisii la Camera Deputaţilor şi două funcţii în conducerea acestui for. La Senat PNL ar putea prelua preşedinţia a cinci comisii şi trei funcţii în Biroul Permanent al Senatului.

”Vom analiza (dacă vom sesiza la CCR validarea mandatului lui Liviu Dragnea-n.r.). Atât cât există opţiunea de vot politic în Parlament şi se apreciază prin vot politic cu PSD-ul majoritar dacă legea se respectă sau nu vom analiza. Miza noastră nu este Liviu Dragnea, nu este PSD. Oamenii au votat. Noi vrem să vedem exact ce face acest partid pentru cei care şi-au pus aşteptările în PSD”, a afirmat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, întrebată dacă PNL va sesiza la CCR validarea mandatului lui Liviu Dragnea.


Citeşte şi: Mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea a fost validat

Mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea a fost validat, marți, de subcomisia pentru validarea mandatelor din Camera Deputaţilor, formată din Eugen Nicolicea (PSD), Marcel Ciolacu (PSD) şi Valeria Schelean (PNL). Votul a fost doi la unul.

Cei 30 de membri ai Comisiei de validare a mandatelor deputaţilor s-au împărţit în nouă subcomisii repartizate alfabetic, mai multe circumscripţii, din care deputaţii trebuie validaţi.

Dosarul lui Liviu Dragnea a fost repartizat subcomisiei numărul opt, din care fac parte Eugen Nicolicea (PSD), Marcel Ciolacu (PSD) şi Valeria Schelean (PNL).

Deputatul PNL Gabriel Andronache a anunţat că liberalii vor contesta în această subcomisie validarea mandatului lui Liviu Dragnea. Decizia finală va fi luată apoi în plenul întregii comisii, la finalizarea procedurilor.

Cele mai citite

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă