Președintele social-democraților din Germania îl felicită pe Liviu Dragnea pentru victoria obținută în alegeri

de Andrei Mărgăritescu

Președintele social-democraților din Germania îl felicită pe Liviu Dragnea pentru victoria obținută în alegeri

Notice: Undefined variable: adOceanAd in /www/romanialibera.ro/application/modules/mobile/views/scripts/index/article.phtml on line 475

Președintele Partidului Social-Democrat din Germania, Sigmar Gabriel, l-a felicitat pe șeful PSD, Liviu Dragnea, pentru victoria obținută la alegerile parlamentare. 

”Performanța voastră electorală vine într-o perioadă de mari provocări pentru toată Europa. Criza economică cu urmările sale sociale devastatoare încă nu este complet depășită în Europa. În același timp, trăim o perioadă în care populismul periculos este în continuă creștere, fiind cel care pune sub semnul întrebării fundamentele societăților noastre democratice și parteneriatul european. Mai mult ca niciodată, în fața acestor amenințări este datoria noastră, ca social-democrați și progresiști, să conlucrăm și să oferim impulsuri comune pentru o Europă mai bună: pentru o Europă care investește în creștere economică și locuri de muncă. Pentru o Europă solidară și care creează mai multă echitate socială, prin aplecarea către interesele de zi cu zi ale cetățenilor ei. Pentru o Europă care apără libertatea și democrația în fața populismului și naționalismului”, i-a scris președintele social-democraților germani șefului PSD. 


Citește și: Liviu Dragnea, despre propunerea PSD pentru funcția de premier: Vom merge cu o propunere care să fie acceptată. Sper ca președintele să respecte votul popular


 

Sigmar Gabriel i-a mai transmis lui Dragnea că speră să ”colaboreze în continuare îndeaproape”. 

La alegerile parlamentare de duminica trecută, PSD a obținut peste 45%, dintre voturi, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, în vreme ce PNL a obținut aproximativ 20% dintre sufragii. Astfel, la Camera Deputaților, social-democrații au obținut 154 de mandate, iar PNL 69 de mandate, USR - 30 de mandate; UDMR - 21 de mandate; ALDE - 20; PMP - 18, iar 16 mandate au fost câștigate de minorități. La Senat,  PSD a obținut 67 de mandate, PNL - 30; USR - 13; ALDE - 9; UDMR - 9; PMP - 8.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate