4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRaluca Prună: Nu e o zi de doliu, este o zi în...

Raluca Prună: Nu e o zi de doliu, este o zi în care alegerile organizate corect au dat un rezultat care reflectă ceea ce vor alegătorii

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună a comentat rezultatul alegerilor parlamentare, spunând că nu împărtășește pesimismul ''din jur'' și "nu va tăcea" după ce își încheie mandatul.

"Vă mulțumesc foarte mult pentru susținere in tot acest an greu, dens si interesant. Celor care m-ați susținut, celor care m-ați criticat si de la care am învățat ceva, chiar si celor care m-ați înjurat pentru ca si voi sunteți din cetate.

Nu împărtășesc pesimismul din jur. Nu e o zi de doliu, este o zi in care alegeri organizate corect au dat un rezultat care reflecta ceea ce vor alegătorii. Mai sunt mulți, cei mai mulți, care nu au votat: de lehamite, din cauza unor standarde care ii fac sa reclame perfectiune in politica sau pur si simplu din indiferenta. Pe aceștia sper ca, intr-o zi, sa ii putem convinge sa voteze. A vota este esența cetățeniei active. A sta pe margine, chibiț, pentru ca apoi sa critici superior si sa spui ca nu esti responsabil de rezultat mi se pare o lașitate.

M-am întors in Romania cu multă dragoste pentru tara in care am familie, prieteni, morminte, amintiri, in care am facut școala si in care am devenit ceea sunt azi. M-am întors sa dau ceva înapoi tării mele.

Am primit enorm in acest an: mi-am reîntâlnit profesorii din facultate, am cunoscut scriitori, creatori care au contribuit la formarea mea, profesioniști din multe domenii care fac ca tara noastră sa meargă mai departe. Am cunoscut oameni care m-au ajutat enorm sa duc acest mandat. Pentru toți aceștia am încercat sa dau – in timp scurt, in condiții politice destul de vitrege, tot ce am putut mai bine. Onest si neprefacut. Am si dezamăgit uneori, fără îndoiala, dar nu cu buna știința.

Am avut dezamăgiri la fel de mari in acest mandat. Cea mai mare, cu ocazia primei mele moțiuni, din partea unei senatoare. De la tribuna Parlamentului, m-a întrebat retoric de ce am venit in România si mi-a cerut sa nu spun 'din patriotism', pentru ca nu crede asta. Nu am răspuns atunci. A ajuns demagogic sa spui ca esti patriot. Va spun acum ca exact de asta am venit. Si exact din același motiv nu voi tăcea dupa ce îmi termin mandatul. Cred ca România, așa cum o cunosc eu, poate si merita mult mai mult. Avem treaba, ai dreptate Ioana Derscanu! Lucrurile durabile se construiesc cu multa munca, grass root.

PS inainte sa mi se incheie mandatul am sa public bilantul acestui an extraordinar, care e numai inceputul, cu implinirile si neimplinirile lui. Stay tune", a scris Raluca Prună pe pagina sa de Facebook.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă