Șeful PSD, Liviu Dragnea, amenință, după discuțiile despre posibila invalidare a mandatului de deputat: Sistemul e speriat de o posibilă ascensiune a mea? Pentru că aș tăia niște tentacule

de Mara Ivanov

Șeful PSD, Liviu Dragnea, amenință, după discuțiile despre posibila invalidare a mandatului de deputat: Sistemul e speriat de o posibilă ascensiune a mea? Pentru că aș tăia niște tentacule

Notice: Undefined variable: adOceanAd in /www/romanialibera.ro/application/modules/mobile/views/scripts/index/article.phtml on line 475

Liviu Dragnea, președintele PSD, a subliniat, la Antena 3, că nu își dorește un conflict politic. Dragnea consideră că potențialul demers de a-i fi blocat accesul în Parlament este nefundamentat.

”Am spus asta pentru că, poate ați observat, am încercat să am o atitudine și un discurs cinstit, corect și consecvent. Așa o să fiu și în seara asta. După alegeri s-a constituit o presiune publică foarte mare pe mine, de la oamenii care ne-au susținut și ne susțin. Este legată de evenimentele dureroase de la referendumul din 2012. M-a interesat un singur lucru: România. Nu sunt vorbe mari. Am făcut programul de guvernare având în vedere creștere economică sustenabilă și justiție socială. Nu îmi doresc un conflict politic. România are nevoie de stabilitate pentru a putea deveni ce ne dorim. Am spus că obiectivul nu este suspendarea Președintelui. Lăsați-o mai ușor cu PNL, USR. Ei nici deputat nu vor să fiu. E vorba de încălcarea legislației electorale la aceste alegeri, nu e cazul. Încep să mă gândesc serios, ce se află în spatele acestor atitudini? Au dreptate oameni ca Mircea Badea că sistemul este speriat de o posibilă ascensiune a mea? Pentru că aș tăia niște tentacule. Sau au dreptate oameni din structurile statului care spun că în această guvernare s-au făcut lucruri incorecte și se tem că ies la iveală? Nu știu dacă sunt adevărate” a spus Liviu Dragnea.


Dragnea poate rata intrarea în Parlament! Regulamentul Camerei interzice persoanelor condamnate pentru fraude electorale să fie deputați. Detalii aici.


Mai mulţi lideri politici au anunţat, deja, că vor vota pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea.

Șefa interimară a PNL, Raluca Turcan: Dacă va fi nevoie, PNL sesizează CCR 

Nicușor Dan anunță că USR va vota pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Dragnea

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, că partidul său va vota pentru invalidarea mandatului lui Dragnea, dar PSD şi ALDE vor vota în favoarea liderului social-democrat. Detalii aici.

Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu spune că nu știe cum vor vota deputații din partid în cazul cererii de invalidare a mandatului de deputat al liderului PSD, Liviu Dragnea. Detalii aici.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, însă, că aceia care vorbesc de invalidarea mandatului de deputat al lui Dragnea şi sesizarea CCR se fac de râs.Detalii aici.


Președintele PSD nu a făcut nici de această dată publică nominalizarea premierului cu care PSD și ALDE vor merge la Cotroceni.

”O să anunț miercuri, voi lua o decizie după ce mă consult cu colegii din partid și colegii de la ALDE. Tot ceea ce am propus se poate realiza dacă noi vom face guvernul. Eu nu am alte preocupări decât ca guvernul să fie instalat măcar în perioada dintre Crăciun și Anul Nou, ca bugetul să fie trimis cât mai repede în Parlament și România să se miște” a explicat Dragnea.

Acesta a subliniat schimbarea de atitudine a președintelui Iohannis, dispus inițial să contribuie la implementarea ”proiectului pentru România”.

”Cu tot respectul pentru instituția prezidențială, am tratat cu foarte multă atenție prima discuție cu președintele Iohannis, după ce am devenit președinte interimar al PSD. I-am pus pe masă proiectul pentru România. Apoi, după o perioadă, mi-a spus că acel proiect merită implementat. Îi transmit cu același respect, că dacă a renunțat să facem acel proiect, eu nu renunț. Îl duc la capăt chiar dacă el nu mai vrea” a conchis Liviu Dragnea.

 

 

 

 


Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate