19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateAnchetă la Spitalul Universitar, după ce un pacient mort a fost abandonat...

Anchetă la Spitalul Universitar, după ce un pacient mort a fost abandonat pe o targă

“La solicitarea ministrului Sănătăţii, Victor Costache, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a trimis o echipă de inspectori sanitari la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru a verifica situaţia la faţa locului, respectarea legislaţiei în vigoare şi a procedurilor în caz de deces. Echipa de control va întocmi un raport şi va lua măsurile ce se impun”, a anunțat, joi, Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Controlul DSP intervine după ce deputatul Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook o fotografie care sugera că, în acest spital, un pacient decedat ar fi fost lăsat înfăşurat într-un cearceaf, pe o targă, într-o zonă de evacuare în caz de incendiu. Incidentul s-ar fi produs vineri, acum șase zile.

Imediat după apariția primelor informații în acest sens, conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă anunțase că a deschis o anchetă administrativă.

“Referitor la imaginile apărute în spaţiul public, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti face următoarele precizări: decesul s-a produs în cursul dimineţii de vineri, 10 ianuarie. Conform legislaţiei în vigoare, ‘după două ore de la deces cadavrul este transferat la morgă’, de către brancardierii secţiei unde a decedat bolnavul, însoţiţi de asistentul medical. În acest sens, persoana decedată a fost scoasă din secţie pentru a fi transportată la Anatomie Patologică. Secţia în care a decedat pacientul fiind situată la etajul 10 al spitalului, până la sosirea liftului, pentru a fi transportată la Anatomie Patologică, persoana decedată a fost pusă în acea zonă, o zonă de evacuare în caz de incendiu, pentru a nu sta în spaţiul unde circulau bolnavii şi aparţinătorii”, menționa comunicatul difuzat de Spitalul Universitar.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă