11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSănătateDe ce reabilitează americanii o parte din Spitalul Municipal Medgidia

De ce reabilitează americanii o parte din Spitalul Municipal Medgidia

Primăria și Spitalul Municipal Medgidia au anunțat, vineri, într-o conferință de presă, demararea lucrărilor de reabilitare a Blocului materno-fetal aflat în incinta unității spitalicești. Finanțarea complexului proiect, ce include refacerea completă a blocurilor operatoare, a sălilor de nașteri și a anexelor, în valoare de 320.000 de dolari, este asigurată de US European Command, prin programul de asistență umanitară al US Department of Defense.

Investiția este suportată în totalitate de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București și vizează lucrări de reabilitare pentru următoarele spații: sală de operații; două săli de nașteri aseptice; o sală de nașteri septică; cameră resuscitare nou-născuți; salon preoperator; salon post-operator; grupuri sanitare; cabinet personal medical; vestiare și dușuri personal; dependințe funcționale. Prezenți la eveniment au fost adjunctul șefului Misiunii Diplomatice a SUA, Abigail Rupp; șeful Biroului SUA de Colaborare Militară, colonel Steve Klingman; ofițerul pentru Relații bilaterale, Bradford Stark; șeful Secției Obstetrică-Ginecologie, Mihail Cocoș; managerul Spitalului Municipal Medgidia, Eugen Aglițoiu, și edilul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

„Este o mare bucurie să fiu aici pentru a demara proiectul de reabilitare a acestui spațiu. Viața fiecăruia dintre noi începe în Blocul materno-fetal. Din acest motiv, Guvernul Statelor Unite ale Americii și Departamentul de Apărare al SUA vor contribui la îmbunătățirea sistemului de sănătate românesc. Acest proiect face parte din categoria acțiunilor umanitare susținute financiar prin activitatea Departamentului de Apărare al SUA de peste 20 de ani“, a declarat adjunctul șefului Misiunii Diplomatice a SUA, Abigail Rupp.

 

Lucrările, gata în șase luni

Potrivit managerului unităţii spitaliceşti, Eugen Agliţoiu, întregul proiect va fi finalizat în următoarele şase luni. „Noi am pregătit toate avizele şi autorizaţiile necesare din timp, astfel că antreprenorul poate să deschidă şantierul de execuţie“, a declarat acesta. Eugen Agliţoiu a mai spus că lucrările vor fi realizate de o firmă din Cluj. „Contribuția autorității locale a fost de întocmire a tuturor documentelor necesare, a avizelor și autorizațiilor pentru ca această lucrare să se realizeze în condiții legale. Până la jumătatea anului 2020, Spitalul Municipal Medgidia va beneficia de investiții în valoare de 12 milioane de euro, devenind în acest mod ultramodern“, a declarat primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

 

Se caută neonatologi

Renovarea secției poate duce – speră conducerea spitalului și autoritățile – și la rezolvarea acutei probleme a lipsei de personal. În prezent, aici lucrează 7 medici pediatri, dar este mare nevoie de un neonatolog, în condițiile în care în spital se nasc circa 100 de copii în fiecare lună.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....
Ultima oră
Pe aceeași temă