21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateDepreHUB, primul hub antidepresie din România

DepreHUB, primul hub antidepresie din România

Evenimentul va avea loc pe 10 Octombrie 2019, ora 10:30, la Hotel Epoque, Intrarea Aurora 17C, București, și va reuni reprezentanți ai presei, precum și reprezentanți ai ONG-urilor din România sau ai corporațiilor, parteneri și colaboratori specialiști.

depreHUB este un proiect național, inițiat cu scopul de  a reuni sub cupola unui nou concept în România (HUB dedicat promovării sănătății mintale), totalitatea serviciilor de prevenire a depresiei și anxietății,  evaluare e-health, diagnostic, intervenție  și evitarea recăderii. Abordarea unică a tipologiei depresive, la 360 de grade, asigură beneficiarului accesul la specialiști și programe accesibile (în unele cazuri chiar gratuite), tratamente inovatoare, dar și tehnici de prevenire și suport în toate ariile vieții.

Proiectul își propune creșterea eficienței în procesul de intervenție, în depresie și anxietate, prin schimbarea paradigmei și punerea specialistului la dispoziția beneficiarului prin intermediul suportului online.

În cadrul evenimentului va fi lansat și Tel Verde Antidepresie 0800 0800 20, linie telefonică gratuită, menită să asigure suport primar și consiliere în situații de depresie și anxietate.

Conferința va fi moderată de către jurnalista de sănătate, Simona Dragomir, și îi va avea ca speakeri pe:

·         Yolanda Crețescu – Președinte Asociația Happy Minds, Psiholog clinician și Psihoterapeut

Tematică: Prezentare proiect depreHUB. Analiza indicatorilor de sănătate mintală și obiective propuse.

 ·         Mircea Miclea – Doctor în psihologie, Cercetător profesor universitar, Manager general Cognitrom

Tematică: Influența platformelor e-health în terapia științifică a depresiei și anxietății. Necesitatea abordării multidisciplinare în prevenirea, diagnosticarea și tratarea depresiei și anxietății.

·         Cristina Mîsu – Medic Psihiatru, Psihoterapeut adlerian

Tematică: Factori favorizanți și tehnici de prevenție a depresiei și anxietății în contextul social actual. Rolul aparținătorilor în procesul de intervenție.

 ·         Maria Georgescu – Director executiv ARAS (Asociația Română anti-SIDA)

Tematică: Fenomenul depresiei și adicției în contextul social actual. Scopul și beneficiile programelor de sănătate mintală. Rolul societății civile și implicarea în susținerea proiectelor ONG-urilor.

 ·         Alexandra Lopotaru – Jurnalist și blogger de parenting

Tematică: Viața de blogger și depresia post-partum. Frecvența cazurilor de post-partum în mediul online și rolul suportului comunității.

Parteneri în proiectul depreHUB sunt platformele Depreter și Paxonline, Asociația ARAS, Clinica Smart Nutrition, Wellness Gym, Fizio Estetix, Editura TREI.

S-au alăturat depreHUB ca parteneri media: Radio România Actualități, Agerpres, A7 TV, România Liberă, ROmedic, Ziarul de Sănătate, Viața Medicală, Școala Pacienților, Caută Sănătate, Qbebe, Cariere, Eva, Academia Cațavencu.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă