11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSănătateInvestiție majoră la Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală Cluj

Investiție majoră la Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală Cluj

Fluoroscopia reprezintă o procedură radiologică, prin care se vizualizează organele interne în timp real, fiind folosită într-o arie largă de examinări și proceduri cu scop diagnostic sau terapeutic.

Aparatul RX digital cu două posturi este unul dintre cele mai performante aparate care folosesc raze X în sistem digital. Sistemul reprezintă generația recentă de sisteme versatile, concepute pentru a satisface cerințele privind performanța, stabilitatea, calitatea și eficiența costurilor.

Imaginile sunt disponibile în câteva secunde, indiferent de modul lor de achiziție (secvență dinamică sau definiție înaltă). Mai mult, imaginile realizate cu detectorul wireless sunt procesate de stația de imagini.

Echipamentul permite, în plus, realizarea de radiografii toracice, abdominale sau osoase, atât în secțiuni verticale sau orizontale, cât și prin expunere liberă. Are un detector plat dinamic de mare rezoluție, cu posibilitatea conectării la rețea. Blatul mesei poate fi înclinat, în diverse poziții, pentru obținerea unei game largi de incidențe radiografice.

Echipamentul are o valoare totală de 1.392.300 lei și garanție full-service de 10 ani de la data punerii în funcțiune. A fost achiziționat din fonduri provenite de la Ministerul Sănătății, Consililu Local Cluj-Napoca si din venituri proprii ale spitalului. Echipamentul medical va fi pus în funcțiune după obținerea aprobărilor necesare.

 

Cele mai citite

Gabriela Ruse, OUT din turneul de la Antalya

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a avut o confruntare dificilă la turneul WTA 125 de la Antalya (Turcia), unde a fost învinsă în...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă