9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialBraşov, comemorare emoționantă. Acum 29 de ani, Liviu Babeş își dădea foc...

Braşov, comemorare emoționantă. Acum 29 de ani, Liviu Babeş își dădea foc pe pârtie

Astfel, la ora 10,30, va avea loc o întâlnire la Crucea de la baza pârtie Bradul din Poiana Braşov, urmată de o slujbă de pomenire la Biserica ”Sf. Ioan Botezătorul” din staţiune, la ora 11,30, informează un comunicat transmis AGERPRES de către Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor Braşov-Decembrie 1989 (ALRUE) şi Asociaţia 15 Noiembrie 1987 Braşov.

Începând cu ora 13,00, la sediul ALRUE din Braşov va avea loc o întâlnire omagială dedicată eroului Liviu Corneliu Babeş, potrivit sursei citate.

În ziua de 2 martie 1989, Liviu Corneliu Babeş, atunci în vârstă de 47 de ani, şi-a dat foc în timp ce cobora pe pârtia Bradul din Poiana Braşov purtând în mână un carton pe care era scris un mesaj de protest. Gestul său a fost făcut public mai întâi în străinătate de către turiştii străini aflaţi atunci în staţiune.

Liviu Corneliu Babeş a fost comparat cu studentul Jan Palach, care şi-a dat foc, în anul 1969, în piaţa Wenceslas din Praga, în semn de protest faţă de invadarea Cehoslovaciei de către trupele sovietice în anul 1968.

Liviu Corneliu Babeş a fost declarat erou martir în iunie 1997, iar o stradă din municipiul reşedinţă îi poartă numele. Autorităţile locale încearcă de câţiva ani să găsească fonduri pentru ridicarea unui monument închinat eroului, porivit AGERPRES.

Cele mai citite

Rareș Hopincă: Decizia PSD – PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei este “raţională” şi “matură”

Decizia PSD - PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, este "raţională" şi "matură", a declarat, marţi, Rareş...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...
Ultima oră
Pe aceeași temă