23.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSocialBucureștiul va avea autobuze turcești

Bucureștiul va avea autobuze turcești

Procedura de evaluare a ofertelor pentru licitația privind achiziționarea a 400 de autobuze Euro 6 de către Primăria Capitalei s-a incheiat. Astfel, Primăria Capitalei va cumpăra autobuze în valoare de 100 milioane euro, respectiv 250.000 euro + TVA per unitate.

Primarul Capitalei a explicat că această achiziție va duce la decongestionarea traficului din București și își exprimă speranța că tot mai mulți cetățeni vor alege RATB, din moment ce condițiile vor fi la cel mai înalt nivel.

”Într-un timp scurt sperăm ca toți călătorii să poată să beneficieze de un transport în comun de mare calitate, la nivel european. Este un prim pas major pentru decongestinoarea traficului, pentru că odată cu înnoinrea parcului auto al RATB bucureștenii vor alege aceste mijloace de transport”, a declarat Gabriela Firea.

Firea a precizat că după finalizarea contestațiilor vor ajunge și primele autobuze în România. Primarul a explicat că primul lot de autobuze va ajunge în București în această vară.

”După timpul acordat pentru contestaţii, vom demara discuţii cu câştigătorul licitaţiei încât să avem un grafic: în următoarele 12 luni să vină în ţară primele 300 de autobuze, prima livrare urmând să aibă loc în această vară”, a precizat Firea.

Comisia a analizat, în cele 61 de zile lucratoare dintre data depunerii ofertelor si cea a finalizarii evaluarii acestora, un volum de înscrisuri și informații de aproximativ 12.000 pagini.

În cadrul procedurii de licitație au depuse 4 oferte, după cum urmează, în ordine alfabetică:

– KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S

– MAN TRUCK&BUS AG

– MERCEDES BENZ ROMANIA SRL

– Asocierea OTOKAR EUROPE SAS – OTOKAR OTOMOTIV VE SAVUNMA SANAYI SA

După evaluarea ofertelor în raport cu criteriile anunțate (50% oferta tehnică – 50% oferta financiară), punctajul cel mai mare a fost obținut de oferta depusă de asocierea OTOKAR EUROPE SAS – OTOKAR OTOMOTIV VE SAVUNMA SANAYI SA, care a fost declarată câștigătoare.

Cele mai citite

Robert De Niro pregătește banii pentru litoralul Mării Negre. Unde investește celebrul actor

Robert De Niro, celebrul actor și co-fondator al companiei hoteliere Nobu Hospitality, se pregătește să aducă o notă de rafinament și lux pe litoralul...

Acord bilateral de securitate între Ucraina și Norvegia

Ucraina şi Norvegia - ambele vecine cu Rusia - au ajuns la un acord de securitate bilateral, a anunţat luni ministrul norvegian de externe,...

Liderii coaliției PSD – PNL discută listele pentru alegeri. Ar fi reanalizată și candidatura lui Cîrstoiu

Liderii coaliției de guvernare, PSD - PNL, au o ședință la mijlocul zilei de luni, 15 aprilie, în care ar urma să finalizeze listele...
Ultima oră
Pe aceeași temă