6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialCarmen Dan dorește pedepse mai mari pentru ultraj. Tudorel Toader a fost...

Carmen Dan dorește pedepse mai mari pentru ultraj. Tudorel Toader a fost convocat la MAI

Ministrul Carmen Dan l-a chemat pe Tudorel Toader la MAI, pentru a discuta noul proiect de majorare a pedepselor pentru ultraj, însă ministrul și-a delegat atribuțiile către un secretar de stat până săptămâna viitoare.

Ministerul de Interne cere închisoare pe viață pentru uciderea unui polițist sau judecător. Se propune, de asemenea, sancționarea cu închisoarea pentru ultraj, nu doar amendarea ca în prezent.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, consideră că poliţistul “merită şi trebuie” să fie apărat de lege, motiv pentru care propune şi susţine înăsprirea pedepselor pentru ultraj.

Încă din vară, MAI a anunţat că propune Ministerului Justiţiei, în contextul amendării Codului penal în vigoare, introducerea pedepsei cu închisoarea pentru ultraj şi ultraj judiciar.

Potrivit MAI, atât în plan individual, al personalului din structurile de ordine publică, cât şi în plan organizaţional şi instituţional, infracţiunea de ultraj “determină erodarea încrederii şi scăderea respectului faţă de instituţiile de aplicare a legii, informează realitatea.net. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă