18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialCine sunt cei cinci români morţi în explozia din Cehia

Cine sunt cei cinci români morţi în explozia din Cehia

Dintre cei şase morţi de la combinatul petrochimic din Cehia, cinci erau cetăţeni români care erau angajaţi pentru lucrări de dezafectare la acel obiectiv industrial.

Potrivit informaţiilor disponibile vineri seară, numele românilor decedaţi în Cehia sunt următoarele:

Marian Iulian Mihăilescu (31 de ani) – din Ploiești

Ion Pandele (47 de ani) din satul Pisculești, comuna Tinosu, județul Prahova

Constantin Brânzaru (55 de ani) din satul Chirca, comuna Mogoșani, județul Dâmbovița

Georgian Cătălin Ştefan (24 de ani) din orașul Titu, județul Dâmbovița

Numele celei de-a cincea persoane, provenită din România, care a murit în Cehia nu este încă dat publicităţii.

Cătălin Șerban locuia în Târgoviște și lucra pentru o firmă angajată să pregătească închiderea instalaţiilor, pentru ample lucrări de modernizare, informează observator.tv.

Ion Pandele, tatăl unei fete de 22 de ani, era plecat în Cehia de 10 ani și, potrivit familiei sale, lucra ca lăcătuş la uzina chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, unde s-a produs explozia. În satul său natal era cunoscut drept un om muncitor şi era foarte apreciat la locul de muncă.

Autoritățile din Cehia susțin că explozia de joi este cel mai grav accident industrial înregistrat în ţara lor din anul 1984.

Uzina din Cehia va suporta costurile de repatriere ale celor cinci români decedați. Ancheta oficială asupra cauzelor accidentului ar putea dura câteva luni.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă