10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSocialCitate din Regele Mihai, la protestul mut anti-PSD de la Sibiu

Citate din Regele Mihai, la protestul mut anti-PSD de la Sibiu

Protestatarii s-au strâns în faţa sediului PSD Sibiu la ora prânzului, ca de obicei, pentru al şaselea flashmob pentru apărarea Justiţiei. 

”Chiar dacă suntem sau nu suntem regalişti, demnitatea şi onestitatea Regelui nu pot fi negate de nimeni, indiferent de convingerea politică. Ne-am dori ca cei care acum ne conduc să înveţe măcar un minim de decenţă de la Majestatea Sa, Regele Mihai”, a fost apelul organizatorilor la care au răspuns peste 200 de persoane.

”România e o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri”, ”Morala la noi ar trebui ridicată”, ”Nu va veni nimeni de altundeva să ne aducă binele”, sunt doar câteva dintre citatele pe care protestatariii le-au scris pe foi de hartie.

În centrul protestatarilor, în zona ”liberă de corupţie” pe care au decretat-o, au stat două scaune negre pe care a fost aşezat portretul Regelui Mihai şi o candelă. La finalul protestului, floriile au fost aşezate pe scaunele respective şi sub acestea.

Protestul mut de la Sibiu, de tipul ”sit-in” a început luni şi a durat 60 de ore neîntrerupte. Ulterior, protestul a fost suspendat în semn de respect pentru regele Mihai, însă, zilnic, la prânz, este organizat un flashmob. 

Participanţii le-au transmis reprezentanţilor PSD din Parlament, prin mesaje scrise pe oglinzi, că ar fi cazul să se uite la ei şi să se gândească dacă ceea ce fac în aceste zile reprezintă cu adevărat rolul important primit de la societatea românească. Sibienii protestează faţă de modificarea legilor justiţiei, manifestarea fiind oorganizată de comunitatea Facebook ”Vă vedem din Sibiu”. 

 

 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă