15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialCod galben de vânt în munții României, de-a lungul zilei de joi

Cod galben de vânt în munții României, de-a lungul zilei de joi

Codul galben de vânt puternic pentru zona de munte a judeţului Prahova este valabil, joi, până la ora 17.00, în acest interval având loc intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală, la peste 1.800 de metri altitudine, 90-100 de kilometri pe oră.

Tot până la ora 17.00 este valabil codul galben de vânt pentru judeţul Sibiu.

Pentru zona de munte a judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va atinge la rafală 80-90 de kilometri pe oră, avertizarea rămânând valabilă până la ora 15.00.

Pentru judeţul Vrancea, ANM a prelungit codul galben de ceaţă până la ora 14.00, ceaţa determinând scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Ceaţa se va semnala inclusiv pe drumurile naţionale şi E 85.

De asemenea, este în vigoare, de miercuri noapte şi până joi, la ora 22.00, o atenţionare cod galben de vânt puternic pentru judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Arad, dar şi pentru zonele montane din alte unsprezece judeţe.

Rafalele de vânt în zonele joase vor ajunge la 75 de kilometri la oră, în timp ce la munte viteza vântului va depăşi o sută de kilometri la oră.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Ultima oră
Pe aceeași temă