9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSocialDe ce a ajuns școala ring de box. Două femei l-au bătut...

De ce a ajuns școala ring de box. Două femei l-au bătut cu pumnii și picioarele pe un elev

Scena de mai sus, deși pare desprinsă dintr-un film, s-a petrecut în Școala nr. 28 Dan Barbilian din Constanța, una dintre școlile bune ale orașului.

Directorul adjunct și profesorul de serviciu au intervenit pentru a-i despărți.

Cazul a ajuns în atenția polițiștilor

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați de directorul școlii asupra faptului că un elev al respectivei unități de învățământ ar fi fost agresat fizic, în pauza dintre cursuri, de două femei, în vârstă de 30, respectiv 37 de ani. „Cele două persoane în cauză sunt mamele a doi elevi, colegi de clasă cu persoana vătămată. În cauză, polițiștii constănțeni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Minorul agresat a fost examinat medico-legal.

Dedesubturile poveștii

Cum au ajuns două femei să ia la bătaie un copil? Nu din senin, afirmă oameni din anturajul clasei.

Copilul bătut este catalogat de unii drept copil problemă. Are 14 ani și este clasa a V-a. A rămas repetent de mai multe ori și a fost transferat de la o instituție la alta. Vorbește în ore, este violent.  Părinți care vor să rămână anonimi spun că acesta și-a bătut mai mulți colegi luni de-a rândul, i-a dat cu capul de calorifer și a încercat să-i sugrume. Mai mult, le-ar fi spus acestora că, dacă își anunță părinții, îi va omorî. Directoarea școlii recunoaște că elevul are o problemă de comportament, dar spune că acest lucru nu justifică atitudinea mamelor care l-au atacat pe hol. Tot ea afirmă că elevul a refuzat consilierea  pe care ar putea să i-o ofere psihologul școlii.

Cine asigură paza

Directoarea spune că nu a sesizat inspectoratul școlar, pentru că astfel de probleme se pot rezolva în școală.

Incidentul ridică însă o problemă gravă și generală: cine asigură paza școlilor? Cum este posibil ca doi adulți să intre în școală și să bată un copil?

„Este extrem de grav faptul că niște persoane din exterior au putut intra libere în școală, lovind cu brutalitate un elev pe hol, în văzul altor copii. Acest incident nu are nicio legătură cu modul în care ar trebui să arate o unitate de învățământ în anul 2018, reprezentând rezultatul refuzului constant al Primăriei Municipiului Constanța de a asigura paza unităților de învățământ. Solicit primarului Decebal Făgădău ca în proxima ședință de Consiliu Local să pună ordinea de zi un proiect de hotărâre în acest sens, pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc, iar elevii constănțeni să nu mai fie nevoiți să vină la cursuri într-un mediu lipsit de siguranță, care le pune în pericol integritatea fizică.” a declarat Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

În Constanța, multe din școli sunt păzite de către angajați ai unor firme de pază plătiți de asociațiile de părinți.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă