12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialImagini de coșmar cu Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Pacienți ținuți...

Imagini de coșmar cu Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Pacienți ținuți în condiții inumane

În imagini se poate observa cum bolnavii sunt cazaţi în saloane mizerabile, cu pereţi scorojiţi și extrem de murdari, mobilier foarte degradat, iar în loc de perdele, la geamuri au fost puse cearşafuri.

„Anul 2018, România, Timişoara, Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş! Nu mai am cuvinte să comentez, cred că imaginile spun totul. Spun doar că mai trebuie să mergeţi la multe concerte, cu spectacole ale marilor artişti, pentru a aduce spitalul la nişte condiţii puţin mai ridicate decât cele din lagărele de concentrare”, a scris Anamaria Czap, autoarea fotografiilor, pe reţeaua de socializare.

Ea a mai spus, în replică la acuzațiile care i s-au adus că vrea să denigreze spitalul sau pe primar: „Țin să vă informez că realitatea mea, a bunicului meu este asta, cea prezentată în postarea de mai jos. Nu contest ca există acele super saloane despre care vorbesc unii dintre voi și chiar domnul Primar, cu paturi elegante și lenjerii tocmai scoase din ambalaj. EU nu le-am văzut, bunicul meu de 87 de ani sta în acel <>, împreună cu alți 7 sau 8 colegi de suferință, mănâncă în acele condiții, își ține lucrurile în acele noptiere infecte. Aceste saloane mizerabile nu ar mai trebui folosite!!!”.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, duminică, corespondentului Mediafax, că saloanele în care pacienţii au fost fotografiaţi sunt în curs de renovare şi că s-au făcut internări şi acolo din cauza numărului prea mare de bolnavi din ultima perioadă.

„Pozele sunt de la etajul doi, din Secţia de Pneumologie, care acum se reamenajează, iar jumătate din saloane sunt scoase din funcţiune, pozele sunt realizate la unul din acele saloane. Era toată tencuiala dată jos şi muncitorii se apucaseră să pună geamurile de termopan şi s-a schimbat uşa. Şi pentru că erau prea mulţi pacienţi, a trebuit ca şi în saloanele în care se lucra să fie întreruptă munca şi să pună repede un pat şi ce mai trebuie, să improvizeze, pentru că nu au unde să îi mai pună în celelalte saloane renovate. Secţia de Pneumologie este modernizată cu bani de la Primăria Timişoara. S-a început cu parterul, care este gata şi acum s-a trecut la etajul doi, s-au scos toţi pacienţii, s-a dat jos tencuiala, se schimbă geamurile, uşii. Iar într-un astfel de spaţiu s-a pus repede un pat, pentru că sunt prea mulţi pacienţi. Ne cerem scuze pacienţilor noştri. Din păcate, nu avem surplus de saloane pentru a putea muta pacienţii dintr-un salon într-altul. Din cauza frigului, sunt foarte mulţi pacienţi cu pneumonii în această perioadă, vin de peste tot şi nu poţi să-i refuzi”, a afirmat medicul Virgil Musta, citat de Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, la etajul al doilea al Secţiei de Pneumologie sunt nouă saloane, dintre care cinci au fost modernizate, iar restul sunt în curs de renovare.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă