6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialÎncepe procesul mineriadei din iunie 1990. Sunt judecați Iliescu, Roman și Miron...

Începe procesul mineriadei din iunie 1990. Sunt judecați Iliescu, Roman și Miron Cozma

Printre persoanele trimise în judecată, pentru crime împotriva umanităţii, se numără fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, fostul director SRI Virgil Măgureanu şi fostul lider sindical Miron Cozma.

Până la ora 10, dintre cei inculpați, la Curtea Militară de Apel s-a prezentat doar Virgil Măgureanu, care nu a făcut declarații presei.

Procesul este judecat de magistrații ICCJ, dar se ține la Curtea Militară de Apel deoarece sediul acesteia permite accesul unui număr mai mare de oameni. În procesul mineriadei din iunie 1990 sunt citate peste o mie de persoane.

Până la ora 10, circa 100 de persoane s-au adunat în faţa Curţii Militare de Apel, fiind citați în acest proces. Oamenii sunt nemulţumiţi de proasta organizare și de faptul că nu pot intra în sediu și că nu au fost citaţi în ordine alfabetică. În îmbulzeală, unei persoane citate în dosar i s-a făcut rău și a fost scoasă din mulţime.

La faţa locului au sosit şi mai mulţi jandarmi, care încearcă să restabilească ordinea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă