14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialOzonoterapia, o soluţie modernă pentru suprasolicitarea la locul de muncă

Ozonoterapia, o soluţie modernă pentru suprasolicitarea la locul de muncă

Dr. Mihai Băican, unul dintre cei trei medici specializaţi în ozonoterapie din ţara noastră, prezintă pentru „România liberă“ câteva dintre avantajele folosirii acestui tip de tratament inovativ.

Stresul este generat de mai mulţi factori de mediu care, cumulaţi cu suprasolicitarea la locul de muncă, pot duce la apariţia stărilor de epuizare fizică şi psihică. Organismul devine astfel mai sensibil şi mai predispus la contractarea de boli, iar pe fond psihic apar aceste manifestări de oboseală cronică şi epuizare.

Totodată, inflamarea ţesuturilor din organism şi slaba lor oxigenare determină scăderea resurselor de energie, somnul devenind mai puţin odihnitor, concentrarea scăzută, iar oboseala permanentă. Ozonul introdus în sânge oxigenează ţesuturile, purifică şi curăţă sângele de virusuri, bacterii şi  paraziţi, reglează nivelul de serotonină şi dopamină, îmbunătăţind astfel starea generală de sănătate şi combătând stresul şi tulburările de somn.

Medicul Mihai Băican sus­ţine că, după efectuarea procedurii de ozonoterapie în doze şi volume mari (OHT), ATP-ul mitocondrial, considerat a fi „uzina de energie“ a organismului, creşte cu 500%, rezultatele preliminare indicând faptul că acest lucru stimulează şi apariţia celulelor stem, despre care ştim că au un rol deosebit în menţinerea sănătăţii întregului organism: „Practic, ozonul odată ajuns în sânge, creea­ză un stres oxidativ, iar în corp începe producţia de antioxidanţi, precum şi de factori de creştere şi vindecare. Cu ajutorul terapiei cu ozon, sângele este detoxifiat de agenţi patogeni, metale grele şi metaboliți toxici“.

 Cum funcţionează terapia cu ozon

 Ozonoterapia sistemică se realizează cu ajutorul unui aparat special conceput în acest sens, care generează ozon din oxigen de puritate şi concentraţie ridicată, potrivit dr. Mihai Băican, care a urmat cursurile din Germania ale profesorului Johann Lahodny, inventatorul OHT. Cu ajutorul său este extrasă o cantitate de aproximativ 200–250 ml de sânge de la pacient într-un kit steril. Apoi, aparatul va adăuga amestecul de ozon şi oxigen în recipient, reintroducând ulterior sângele în organism prin acelaşi kit care a ajutat la extragerea sa.

Practic, toată procedura presupune doar o singură înţepătură, durerea este minimă, fără efecte secundare sau riscuri pentru pacient, şi durează aproximativ 15–20 de minute.

Pe lângă faptul că produce o cantitate de energie foarte mare, un alt beneficiu al OHT este că necesită mai puţine şedinţe, ceea ce constituie un avantaj pentru persoanele active şi foarte ocupate.

Ozonoterapia se face strict sub supravegherea medicului şi doar după un consult de specialitate în prealabil.

În funcţie de obiectivele terapeutice, prevenţie sau tratare, precum şi de gravitatea bolii, medicul va concepe un plan de tratament personalizat.    

Terapie utilă pentru virozele de sezon

Organismul nostru acumulează de-a lungul timpului numeroase noxe şi toxine, se încarcă din cauza stresului şi a oboselii. Funcţionarea acestuia devine deficitară şi determină scăderea sistemului imunitar mai ales în sezonul rece, când virozele respiratorii se transmit cel mai uşor în colectivităţi.

„Aceste viroze încep să aibă și manifestări mai puțin comune, de tipul problemelor digestive, care nu sunt de cauză alimentară, și a erupțiilor cutanate, pe care noi avem tendința să le asociem unei boli a copilăriei. De fapt, este vorba despre o viroză intestinală, care provoacă manifestări cutanate. În condițiile în care în lumea medicală sunt dezbătute tot mai des efectele adverse pe care automedicația și consumul iresponsabil de antibiotice și antiinflamtorii le au asupra organismului, devenind adevărate pericole în special când sunt administrate pe termen lung, ozonoterapia devine o alternativă sau un mijloc complementar viabil pentru prevenția și tratarea acestor afecțiuni, modulând sistemul imunitar și stimulând organismul să se vindece.

De asemenea, trebuie menționat că ozonoterapia nu interacționează negativ cu  medicamentele, ba din contră, potențează efectul diferitelor tratamente, administrate corect și la recomandarea medicului“, argumentează dr. Mihai Băican, specialist în ozonoterapie.  

Recomandări şi contraindicaţii

Ozonoterapia este un tratament revoluţionar folosit de numeroase vedete internaţionale, cunoscut pentru rezultatele sale spectaculoase în vindecarea a numeroase boli precum afecţiunile reumatice, artroze, lombosciatică, dar şi pentru încetinirea procesului de îmbătrânire, fiind folosită cu succes de peste
40 de ani, în diferite ţări: Statele Unite, Canada, Germania, Rusia, Ucraina, Suedia, Italia, Spania, Brazilia, Cuba sau Mexic. Ozonoterapia are efecte benefice şi în tratarea cicatricilor, acneei şi a cearcănelor, dar şi a afecţiunilor ginecologice sau a bolilor reumatice. Există însă şi alte câteva contraindicaţii relative: hipertiroidia necontrolată (tireotoxicoza), HTA necontrolată, sarcina (în primele 3 luni), AVC hemoragic acut, stări hemoragice acute sau trombocitopenii.

Progres

 

Efect

Ozone Oxigen High Dose Teraphy (OHT) este un tratament apărut recent şi în România, respectiv terapia cu ozon. Este o terapie inovatoare, cu rezultate spectaculoase în tratarea diferitelor afecţiuni acute sau cronice. Efectul cel mai spectaculos este activarea celulelor stem proprii, un lucru care nu s-a mai reuşit până în prezent, stimulându-se
astfel procesul de autovindecare a afec­ţiunilor prezente în corp.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă