9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialParcul Herăstrău se va numi Parcul Regele Mihai I

Parcul Herăstrău se va numi Parcul Regele Mihai I

Consilierii USR s-a abţinut de la vot, motivând că pentru acest proiect ar fi trebuit făcută o dezbatere publică și să fie cerut punctul de vedere al Casei Regale.

În schimb, primarul Capitalei, Gabriela Firea, salută această decizie, pe care o consideră foarte bună și crede că nu va crea nemulţumiri.

„Există o simbolistică deosebită. Această suprafaţă a fost donată chiar de Casa Regală şi cred că, având în vedere că în acea zonă se află şi Palatul Elisabeta, este o opţiune foarte potrivită şi care nu va stârni un val de nemulţumire”, a declarat primarul Gabriela Firea la începutul şedinţei CGMB.

„Întreaga ţară ar trebui să onoreze memoria Regelui Mihai I, dar asta nu înseamnă să ne grăbim să adoptăm un proiect de hotărâre fără nicio dezbatere. Am observat că avizele au fost obţinute azi dimineaţă la ora 8.00. Nu a fost nici măcar o dezbatere publică. Plus că nu văd un punct de vedere important: cel al Casei Regale”, a replicat Roxana Wring, consilier USR.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat, marți, cu 39 de voturi „pentru” şi 12 abţineri.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Închisoare cu suspendare pentru trei activiști climatici care au vopsit cu spray portocaliu Poarta Brandenburg

Un tribunal din Germania i-a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pe trei activişti climatici care au împroşcat cu spray portocaliu coloanele...

PSD va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

PSD va valida candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei în forurile statutare, conform declarațiilor liderului partidului, premierul Marcel Ciolacu, făcute marți. Ciolacu și Firea...

Gabriela Szabo, ambasadoarea ediției din acest an a UVT Liberty Marathon

Campioana olimpică și multipla campioană mondială la atletism Gabriela Szabo, declarată timp de zece ani la rând cea mai bună atletă a României, va...
Ultima oră
Pe aceeași temă