20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialPeste 100 de îmbolnăviri de rujeolă în ultima săptămână, 38 decese

Peste 100 de îmbolnăviri de rujeolă în ultima săptămână, 38 decese

În ultima săptămână, au fost raportate încă 116 de cazuri nou confirmate în 15 judeţe şi în municipiul Bucureşti. Cele mai multe, respectiv câte 22, de cazuri noi au fost raportate în judeţele Iaşi şi Prahova, urmate de Vaslui (13 cazuri), Neamţ (nouă cazuri) şi Bacău (şapte cazuri).

Proiectul de lege privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei în România a fost adoptat de Guvern pe 9 august 2017.

Proiectul de act normativ instituie obligaţia vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în calendarul naţional de vaccinare, precum şi cu cele administrate în situaţii epidemiologice speciale întregii populaţii sau unor grupuri de populaţie.

Răspunderea privind prezentarea copilului la vaccinare le revine părinţilor, reprezentantului legal sau, după caz, persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea unui copil în baza unei măsuri de protecţie specială. În cazul vaccinării obligatorii, consimţământul pentru vaccinare se prezumă ca fiind dat, iar refuzul de vacccinare a copilului se face în scris.

Cel de-al 38-lea deces datorat rujeolei a fost confirmat serologic, fiind raportat la un băieţel cu retard psihomotor în vârstă de 2 ani, nevaccinat, din judeţul Suceava.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă