12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialPRO România, ALDE şi PMP. Predicții de viitor

PRO România, ALDE şi PMP. Predicții de viitor

Dacă te gândești că nici măcar din fondurile publice nu au prea cheltuit, impresia e că traderii (adică, combinatorii n.a.) s-au mutat la altă masă.

Pecetea pe înțelegerea electorală dintre Pro România şi ALDE pare a fi uscată înainte de termenul de expirare. 

Odată  cu neascultarea dată jupânului Victor Ponta, șapte parlamentari Pro România au devenit nefrecventabili. Ponta e cum s-ar zice în balon, iar balonul e în aer. Mihai Tudose trage deja cu praștia-n el.

Înfoiala lui Ponta față de trădători, el însuși fiind un trădător cu mare recunoaștere, e de formă. Dacă cei șapte pleacă rămâne nu numai fără coledzi, dar și fără o reprezentare parlamentară de substanță. Cu 20 de parlamentari nu prea faci nimic.

Cearta din şareta Pro România pare “bătălia” dintre bebe şi bonă. E o dojană de alint. O frecție de moment. Un picior la scaun frânt, pentru ca staborul politic să stea pe masă. E circ. Și unde e Ponta e aiureală. O știu şi subordonații săi din comandament. 

Uitaţi-vă la Mihai Tudose. În aceeași săptămână negocia cu Olguța Vasilescu să se reîntoarcă în PSD și cu Ludovic Orban să-i aducă parlamentarii Pro România pe care-i mai controlează. Vă dați seama în ce hal de compromitere ajung unii foști prim miniștrii?

Citește mai departe pe Academia Cațavencu.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă