10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialProtecţia Consumatorului a analizat 79 de produse

Protecţia Consumatorului a analizat 79 de produse

Printre produsele analizate şi care prezintă diferenţe au fost din gama Fanta, Milka, Kinder, Danone.

ANPC a anunţat, marţi, că din cele 128 de produse regăsite în studiul elaborat la nivel european în România au fost identificate şi analizate un număr de 79 de produse, dintre care la un număr de 18 au fost depistate diferenţe. 

Astfel, cubul Knorr în România conţine extract din carne de pui în proporţie de 0,1 la sută pe când în Franţa, Danemarca, Cipru carnea de pui este în proporţie de 1 la sută. 
 
Conţinutul de lapte din prăjitura Kinder este în ţara noastră de 21 la sută, pe când în Danemarca, Finlanda, Franţa ajunge la 24 la sută. De asemenea, conţinutul de proteine la aceeaşi prăjitură este în România şi în Bulgaria de 5,3 la sută, iar în Danemarca, Finlanda, Franţa – 7 la sută. 
 
Studiul a mai analizat conţinutul file de peşte din batoanele Iglo, constatând că în România şi alte ţări din Europa de Sud-Est este de 58 la sută, iar în Europa de Vest – 65 la sută. 
 
Conţinutul de suc de portocale dintr-o doză de Fanta este de 5 la sută în România, iar în ţări din vestul Europei aceasta variază între 8 şi 12 la sută. 
 
La ciocolata Milka conţinutul de alune întregi este de 17 la sută în România, iar în alte ţări depăşeşte 20 la sută. 
 
În praful de budincă cu gust de ciocolată de la Dr. Oetker grăsimile sunt în România de 3,1 la sută, iar în alte ţări de 1,5 la sută, iar acizi graşi saturaţi în produsul comercializat în ţara noastră ajung la 1,9 la sută, în timp ce în ţările din vest sunt de aproximativ 1 la sută.  
 
Comisarii ANPC au analizat şi iaurtul Danone Activia Nature. Produsul din România are un conţinut de proteine de 3,5 la sută, iar în alte ţări ajunge şi la 5 la sută, iar conţinutul de calciu este 121 la sută în ţara noastră, în Polonia de 148 la sută, iar în Finlanda – 168 la sută.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă