15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialRomânia afectată de frig: școli închise, ninsori, polei și temperaturi scăzute

România afectată de frig: școli închise, ninsori, polei și temperaturi scăzute

Meteorologii avertizează că, temporar, vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor.

Va ninge, dar vor fi şi perioade în care se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Banat şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul ţării, iar în zona Munţilor Banatului şi în cea de vest a Carpaţilor Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent.

 
 
Temporar intensificări ale vântului vor fi în sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55-60 km/h, precum şi în zona montană înaltă, cu viteze de 70-90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, relatează Mediafax.

Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40-50 km/h, vor fi şi în regiunile extracarpatice.

ŞCOLI ÎNCHISE: Cursurile sunt suspendate integral în Bucureşti şi în alte nouă judeţe

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) anunţă că, vineri, cursurile sunt suspendate integral, din cauza condiţiilor meteorologice, în judeţele Argeş, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Teleorman şi în municipiul Bucureşti.

“Activitatea instructiv-educativă se va desfăşura parţial în judeţele Giurgiu (toate unităţile de învăţământ sunt închise, cu excepţia a cinci grădiniţe cu program prelungit din municipiu), Cluj (Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii are centrala termică defectă), Tulcea (14 unităţi de învăţământ sunt închise) şi Braşov (la Colegiul Naţional „Vasile Racoviţă” din Braşov nu se desfăşoară cursuri din cauza unor probleme la sistemul de alimentare cu gaze)”, mai transmite Ministerul Educaţiei.

Orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

 
INFOTRAFIC: În toată ţara se circulă în condiţii de iarnă. Recomandări către şoferi / Drumurile judeţene pe care circulaţia mai este oprită

Nu mai există drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile, informează Centrul Infotrafic. Traficul mai este oprit pe doar nouă drumuri judeţene.

Nu mai există drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii, iar în aproape toată ţara se circulă în condiţii de iarnă. În mare parte drumurile sunt curate şi nu creează probleme de circulaţie.

În continuare sunt nouă drumuri judeţene cu circulaţia oprită, respectvi 2 în judeţul Călăraşi, 3 în Olt şi 4 în Teleorman.

”Având în vedere că pe parcursul zilei sunt semnalate precipitaţii mixte în majoritatea regiunilor, cu ninsori, ploi şi lapoviţă, care vor forma depunerea de polei, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să reducă semnificativ viteza, acordând o atenţie sporită, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu efectueze depăşiri riscante, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor. Vă sfătuim să conduceţi cât mai responsabil”, arată Centrul Infotrafic.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă