18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialSchimbări de proporții la Programul Rabla. Ce mașini nu vor mai fi...

Schimbări de proporții la Programul Rabla. Ce mașini nu vor mai fi acceptate la casare

Programul RABLA se modifică din temelii şi nu va mai fi accesibil pentru toată lumea. Noile condiţii impuse de către autorităţi sunt mult mai greu de îndeplinit, anunţă bugetul.ro.

Conform unui proiect de act normativ aflat în dezbatere, mașinile care nu au inspecția tehnică periodică (ITP) valabilă la momentul depunerii cererii de înscriere în programul Rabla ori la momentul depunerii dosarului de acceptare (în cazul firmelor) nu vor mai fi acceptate la casare.

Pe lângă asta, firmele care primesc ajutorul de minimis prin programul „Rabla” vor fi monitorizate și obligate să înmatriculeze mașinile noi pe numele beneficiarului, altfel riscând să piardă ajutorul acordat, informează avocatnet.ro.

Și în 2018, românii pot cere peste 9.000 de lei de la stat, prin programul „Rabla”, dacă duc la casare o mașină veche și cumpără una nouă, prin deja cunoscutul program de finanțare Rabla.

Regulile programului se vor schimbate în perioada următoare, potrivit Proiectului de Ordin al Ministerului Mediului privind modificarea și completarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017 – 2019, document de curând pus în dezbatere, precizează sursa citată.

Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă