11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialServiciului Public Salvamont: Pârtiile de schi din Hunedoara se află într-o stare...

Serviciului Public Salvamont: Pârtiile de schi din Hunedoara se află într-o stare excelentă

“În cursul acestei săptămâni a nins la munte şi s-a aşternut un strat proaspăt de zăpadă de circa 10-15 centimetri. Toate pârtiile au fost pregătite pentru schiori, în medie, stratul de zăpadă fiind cuprins între 35 şi 40 de centimetri. Ne aşteptăm ca numărul turiştilor care vor veni la munte să fie destul de ridicat, pentru că în fiecare staţiune este programat câte un concurs de schi”, a declarat vineri şeful Serviciului Public Salvamont, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, în zona Masivului Oslea va avea loc sâmbătă o competiţie de schi de tură extrem, iar în staţiunea Straja se va desfăşura un concurs de schi. În staţiunea Parâng va avea loc, tot sâmbătă, Cupa Pro Parâng la schi de tură, în paralel cu Şcoala naţională Salvamont.

Staţiunea Râuşor, din Masivul Retezat, va fi gazda concursului “Memorialul Schiau”, competiţia fiind organizată sâmbătă de Serviciul Public Judeţean Salvamont şi Asociaţia de Turism Retezat.

Competiţia a fost iniţiată în urmă cu 15 ani de către salvamontiştii hunedoreni în memoria colegului lor Nicolae Schiau, acesta numărându-se printre primii oameni care au identificat, în anii ’80, potenţialul turistic al zonei turistice Râuşor, situată la 1.200 m altitudine în Retezat.

Concursul este deschis tuturor celor care schiază, indiferent de vârstă sau de pregătirea sportivă, iar înscrierile la start se fac direct la baza pârtiei.

Pe de altă parte, salvamontiştii insistă ca turiştii să intre pe pârtii doar cu schiurile şi să evite alte obiecte cum sunt săniile, sacii de plastic sau boburile din plastic.

“Sunt cele mai periculoase pentru turişti. Nu există un control al alunecării, iar riscul unor accidentări la cap şi coloana vertebrală este foarte mare”, a precizat Bodean.

Pentru ca turiştii să se simtă în siguranţă, Salvamont Hunedoara va asigura servicii de permanenţă şi prim-ajutor în toate staţiunile montane din judeţ, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă