23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialSite-ul ministerului Justiţiei, blocat după anunţul lui Tudorel Toader

Site-ul ministerului Justiţiei, blocat după anunţul lui Tudorel Toader

După ce Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că “Raportul privind activitatea managerială la DNA” se va găsi și pe just.ro (just.gov.ro), site-ul oficial al Ministerului Justiției, acesta nu a mai fost accesibil, locul lui fiind luat de o pagină albă.

Ministrul Justiției a declarat, joi seară, că va publica pe site-ul instituției pe care o conduce, just.ro, raportul referitor la activitatea managerială a DNA, document în baza căruia a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi.

Tudorel Toader a cerut joi, în urma prezentării raportului privind managementul la DNA, declanșarea procedurii de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA, solicitarea fiind transmisă către CSM și președintelui României.

“Pentru aceste fapte și acte (n.r.: existente în raportul privind activitatea managerială a șefului DNA), de netolerat într-un stat de drept, în temeiul articolului 54, coroborat cu art 51 din legea 303/2004, cer declanșarea procedurii de revocare din funcție a procurorului șef DNA. Prezentul raport va fi transmis secției de procurori a CSM și către președintele României pentru a analiza și decide în raport cu competențele instituționale pe care fiecare le are”, a declarat Tudorel Toader, ministrul Justiției.

Acesta a mai afirmat că acțiunile Laurei Codruța Kovesi pot pune în pericol însăși activitatea instituției.

“DNA trebuie să continue să funcționeze în mod legal. DNA nu se identifică cu procurorul șef ale cărui acțiuni au demonstrat că pot pune în pericol chiar instituția pe care o conduce, prin comportament discreționar, sfidarea Parlamentului, contestarea deciziilor CCR. Statul de drept este statul în care acțiunea fiecărei autorități publice este reglementată prin lege, se supune legii în spiritul valorilor democratice”, a spus Toader.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă