11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialUn francez a fost reținut în România sub acuzația că a avut...

Un francez a fost reținut în România sub acuzația că a avut relații sexuale cu copii

Potrivit unui comunicat al IPJ Cluj transmis sâmbătă, cetăţeanul francez i-ar fi solicitat unui bărbat, în vârstă de 27 de ani, din Dej, să identifice tineri dispuşi să întreţină relaţii sexuale. Totul s-ar fi petrecut în perioada 24 decembrie 2017 – 1 ianuarie 2018.

”Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Dej, împreună cu luptători de acţiuni speciale, au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza localităţii Cetan, comuna Vad, pentru documentarea activităţii infracţionale a unui cetăţean francez, în vârstă de 61 de ani. În perioada 24 decembrie 2017 – 1 ianuarie 2018, cetăţeanul francez i-ar fi solicitat unui bărbat, în vârstă de 27 de ani, din Dej, să identifice tineri dispuşi să întreţină relaţii sexuale contra cost. Conform probatoriului administrat, în noaptea de 31 decembrie 2017/1 ianuarie 2018, bărbatul în vârstă de 61 de ani ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un minor în vârstă de 13 ani, într-un imobil aflat într-o zonă mai izolată, de pe raza localităţii Cetan, pe care l-ar fi închiriat”, se arată în documentul citat.

De asemenea, sunt informaţii că bărbatul ar fi întreţinut relaţii sexuale contra cost cu alţi doi minori de 16 ani, toţi cei trei minori fiind fotografiaţi de bărbat în ipostaze indecente.

În urma percheziţiei, au fost ridicate medii de stocare, între care unităţi centrale, memory stick-uri şi telefoane mobile, care urmează a fi expertizate.

”Cetăţeanul francez a fost reţinut 24 de ore de către poliţişti, pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej în vederea luării unei măsuri preventive. Faţă de tânărul în vârstă de 27 de ani se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la infracţiunea de act sexual cu un minor”, se mai arată în comunicatul IPJ Cluj.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă