19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAflux de studenți din Moldova, Ucraina, Kazahstan, Uzbekistan și China la Universitatea...

Aflux de studenți din Moldova, Ucraina, Kazahstan, Uzbekistan și China la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava

Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava şi-a promovat oferta academică în străinătate, în special în fostele ţări din Uniunea Sovietică, iar rezultatul a fost că numărul studenţilor străini s-a dublat. Pe lângă cei din Republica Moldova, acum vin şi din Ucraina, Kazakhstan, Uzbekistan sau China.

Pentru a atrage câţi mai mulţi studenţi în noul an univeristar care începe în 2 octombrie, reprezentanţii Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava au participat la târgurile internaţionale de educaţie din Uzbekistan, Ucraina şi Kazahstan unde şi-a promovat oferta de studiu. Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate, numărul studenţilor străini care au optat pentru a-şi continua studiile în România dublându-se faţă de anul trecut.

„Anul acesta am participat la mai multe târguri şi am organizat acţiuni de promovare a ofertei academice în Ucraina la Cernăuţi şi în Republica Moldova, iar perioada aprilie-mai am participat la o serie de târguri internaţionale de educaţie în Uzbekistan, Kazahstan dar şi în Maroc. Avem un proces de promovare şi în China şi Turkmenistan, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Începând din acest an universitar numărul studenţilor străini este dublu faţă de anii trecuţi”, a declarat pentru Mediafax prorectorul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, prof.univ.dr. Ştefan Purici.

Astfel, au fost acceptaţi la studii în anul întâi, la nivel de licenţă, 253 de studenţi străini, majoritatea din Republica Moldova şi Ucraina. Alţi 74 de studenţi sunt la master. „Numărul studenţilor străini a crescut semnificativ faţă de anul trecut când am avut 130 de studenţi străini care s-au înscris la licenţă şi 56 la master. În premieră, anul acest avem şi doi studenţi chinezi – unu la master şi un altul la nivel de licenţă, ambii studiază Ştiinţe Economice. Cu China avem o colaborare mai deosebită, suntem în colaboare cu Universitatea Tehnică din Hebei China, care au o linie de predare în limba română şi vrem şi noi să deschidem o linie de studiu în limba chineză” a mai spus prorectorul.

Potrivit acestuia, majoritatea studenţilor străini care ajung să studieze la Suceava se axează spre facultăţile de Calculatoare, Drept, Educaţie Fizică, Kinetoterapie şi Ştiinţele Educaţiei, programele şcolare fiind recunoscute internaţional.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă