5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2017. Județele Cluj și București, pe primul loc în clasamentul național,...

BACALAUREAT 2017. Județele Cluj și București, pe primul loc în clasamentul național, cu câte nouă medii de 10

BACALAUREAT 2017. Elevii din judeţul Cluj au obţinut nouă medii de 10 la Bacalaureat, la egalitate cu cei din Bucureşti. Pe locurile următoare în clasament urmează judeţele Bihor şi Iaşi cu câte opt medii maxime, informează Ministerul Educaţiei Naţionale.

 Cele 97 de medii de 10 la nivel naţional au fost obţinute în 29 de judeţe plus Municipiul Bucureşti.

Astfel, după Bucureşti, Cluj, Bihor şi Iaşi se situează următoarele județe: Alba, Argeş, Sălaj – cu câte cinci medii de 10, Constanţa, Maramureş, Vâlcea – câte patru medii de 10, Arad, Galaţi, Vaslui – câte trei medii de 10, Bacău, Braşov, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Olt, Prahova, Sibiu – cu câte două medii de 10. Câte o singură medie de 10 au obţinut elevii din judeţele Botoşani, Buzău, Călăraşi, Gorj, Tulcea, Timiş şi Vrancea.


Citește și:  Județul Teleorman, codașul țării, la examenul de Bacalaureat

Județul Teleorman a avut una dintre cele mai scăzute rate de promovabilitate la examenul de Bacalaureat din acest an, cu 53,95%, a anunțat reprezentanta Inspctoratului Școlar General din județ, Valeria Gherghe.


Cele mai multe medii de 10 au fost la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" Oradea şi Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti, cu câte patru medii de 10 la examenul de bacalaureat din acest an. Dintre celelalte licee bucureștene, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr" a obținut trei medii de 10, iar Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" au avut câte o medie de 10.

Rata de promovare la Bacalaureat este de 71,4 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor, potrivit datelor transmise de Ministerul Educaţiei. Anul trecut, înainte de rezolvarea contestaţiilor, rata de promovare a acestui examen a fost de 66,7%. La această sesiune a bacalaureatului s-au înscris 135.513 de elevi şi au fost prezenţi 128.503. Dintre aceştia, 91.754, adică 71,4 %, au promovat examenul.



 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă