25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialBuzău: Concurenţă acerbă la examenul de titularizare. Care sunt cele mai căutate...

Buzău: Concurenţă acerbă la examenul de titularizare. Care sunt cele mai căutate posturi

Un număr de 575 de candidați și-au depus dosarele pentru a participa la examenul de titularizare, în județul Buzău. Candidaţii au intrat în concurs pentru 62 de posturi cu viabilitate de cel puţin patru ani. Cea mai mare concurență s-a înregistrat pe catedrele de învățători, informează Mediafax.

Cele 62 de posturi vor fi ocupate de candidaţii a căror medie la proba scrisă şi la inspecţia la clasă va fi peste 7.00.

Citeşte şi: Buzău are prefect nou. Cine este George Sava

De asemenea, sunt disponibile 230 de posturi cu viabilitate sub patru ani şi 614 posturi incomplete. 

Cele mai multe posturi pentru titulari scoase la concurs au fost la disciplinele Educaţie fizică pentru învăţători şi Muzică instrumentală.

Cele mai solicitate catedre sunt în învăţământul primar, unde s-au înscris 127 de candidaţi.

Potrivit metodologiei de concurs, de vineri până luni se vor valida dosarele, în Buzău fiind două centre de examen, unul la Liceul Pedagogic “Spiru Haret”, unde şi-au depus dosarele candidaţii la specializările învăţător şi educatoare, iar al doilea centru, pentru celelalte discipline, a fost stabilit la Colegiul Economic.

După ce vor fi validate dosarele, candidaţii vor fi programaţi pentru susţinerea probelor practice şi a inspecţiilor speciale la clasă, graficul urmând a fi afişat, marţi, la centrele de înscriere.

Începând de miercuri şi până în 26 iunie, vor fi susţinute lecţiile deschise, iar proba scrisă este programată în 15 iulie. Afişarea rezultatelor va avea loc în 20 iulie, iar candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii în 20 şi 21 iulie.

Rezultatele finale la sesiunea de titularizare vor fi afişate în 24 iulie.

Repartizarea candidaţilor cu media minim 7.00 la concursul din sesiunea 2015 pe posturi vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor, este programată în 27-28 iulie.

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade...
Ultima oră
Pe aceeași temă