14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDirectoarea Colegiului Economic din Târgu-Mureş şi-a dat demisia la cererea elevilor

Directoarea Colegiului Economic din Târgu-Mureş şi-a dat demisia la cererea elevilor

Directoarea Colegiului Economic din Târgu-Mureş, Sorina Bălan, şi-a dat demisia, luni, după ce, în curtea şcolii, peste 100 de elevi s-au revoltat, nemulţumiţi că au fost mutaţi din sălile lor de clase, transmite Mediafax.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Ioan Macarie, a declarat, luni, că elevii au fost nemulţumiţi după ce la începutul anului şcolar au fost mutaţi din clasele în care au stat anii trecuţi.

”Pe fondul tuturor reparaţiilor care au avut loc şi al recompartimentărilor spaţiilor care au avut loc în vară la Colegiul Economic din Târgu Mureş s-a creat o situaţie de nemulţumire a copiilor pentru că nu mai aveau sălile de clasă acolo unde au început orele şi au început studiile în acest colegiu. Pe baza unor sesizări din partea copiilor şi a părinţilor am considerat oportun ca noi, IŞJ, să mergem să să soluţionăm acest aspect neprevăzut. Împreună cu toate cadrele didactice am luat decizia ca fiecare copil să fie în clasa în care a început orele. Aceasta a fost nemulţumirea majoră”, a spus Ioan Macarie.

Potrivit acestuia, au protestat peste 100 de elevi circa două ore, iar apoi lucrurile au revenit la normal.

Ioan Macarie a adăugat că directoarea Sorina Bălan şi-a dat demisia după ce elevii au scandat ”demisia”.

”Managementul a fost total defectuos, doamna directoare nu a comunicat, nu a fost transparentă şi de aici nemulţumirea care a venit pentru că nu s-a aprobat decizia în Consiliul de Administraţie”, a mai spus Ioan Macarie.

Elevii au revenit în clasele lor, potrivit şefului IŞJ.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă