11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialElevii români au cucerit patru medalii de aur și trei de bronz...

Elevii români au cucerit patru medalii de aur și trei de bronz la concursul internațional de informatică

Elevii din cadrul echipelor de seniori și juniori ale României au obținut șapte medalii, dintre care patru de aur și trei de bronz, la ediția din acest an a Turneului Internațional de Informatică Shumen din Bulgaria.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, medaliile de aur au fost cucerite de lotul de seniori format din Costin-Andrei Oncescu (Colegiul Național 'Dinicu Golescu' din Câmpulung Muscel), Andrei Popa (Liceul Teoretic 'Mihail Kogălniceanu" din Vaslui), Alex Tatomir (Colegiul Național 'Nicolae Bălcescu' din Brăila) și Ștefan Constantin-Buliga (Colegiul Național de Informatică 'Tudor Vianu' din București).

Cei trei elevi laureați cu bronz, componenți ai lotului de juniori, sunt Daniel-Ștefan Boni (Liceul Internațional de Informatică din Constanța), Tudor-Gabriel Mocioi (Colegiul Național de Informatică 'Tudor Vianu" din București) și Albert-Antoniu Greaca (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București). Din echipă a făcut parte și Mircea Donciu, elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

La ediția din acest an a concursului Shumen au participat loturi naționale și echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia și Ucraina.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

“Suntem alături de David Popovici”, susține preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern

Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a transmis că David Popovici a pus ochii pe o medalia la Jocurile Olimpice...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Tinerii nu mai aleg armata. Perioada de înscriere a fost prelungită anul acesta cu două săptămâni în colegiile militare

Colegiile militare din țară duc lipsă de "viitor". Mai exact, se pare că majoritatea tinerilor nu-și mai doresc să îmbrace uniforma militară. În ultimii...
Ultima oră
Pe aceeași temă