12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialEmoții pentru elevii din clasa a XII-a. Marți, mii de liceeni vor...

Emoții pentru elevii din clasa a XII-a. Marți, mii de liceeni vor susține prima probă a Bacalaureatului

Cel mai important examen al elevilor români din clasa a XII-a începe marți, când, acestora le vor fi evaluate competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Probele scrise vor începe pe 26 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate tocmai pe 10 iulie.

În perioada 9-13 iunie, liceenilor le vor fi verificate competenţele digitale, iar de pe 14 până pe 16 iunie, competenţele lingvistice într-o limbă străină. La ceste probe, candidaţii nu primesc note, ci calificative. Cel mai slab calificativ este cel de "utilizator începător", urmat de "utilizator mediu", "utilizator avansat" şi "utilizator experimentat".


Citește și: BACALAUREAT 2017. Calendarul probelor și modele de SUBIECTE la toate materiile

BACALAUREAT 2017. Din 6 iunie, liceenii încep sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat. Examenul de Bacalaureat durează până în 30 iunie. În 5 iulie sunt afișate rezultatele și se pot depune contestații, iar rezultatele finale vor fi afișate în 10 iulie.



Tot marţi, 6 iunie, peste 200 de absolvenţi de liceu susţin proba scrisă la limba română în sesiunea specială a bacalaureatului, fiind vorba despre elevi care fac parte din loturi sportive, olimpice sau au fost acceptaţi la universităţi din străinătate. Dintre aceştia, 144 participă la competiţii sportive internaţionale, 46 se vor duce la olimpiadele internaţionale de chimie sau matematică, iar 33 de absolvenţi de liceu vor avea admiterea la universităţi din afara ţării, după ce au fost acceptaţi într-o etapă preliminară.

Potrivit Metodologiei de organizare a examenului de bacalaureat, candidaţii care sunt prinşi fraudând această evaluare nu vor mai avea dreptul să se înscrie în următoarele două sesiuni. Elevii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă