13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul șef al Inspectoratului Școlar Vrancea anunță că acuzațiile pe baza cărora...

Fostul șef al Inspectoratului Școlar Vrancea anunță că acuzațiile pe baza cărora a fost demis se pot ataca în Justiție. Inspectorii demiși au depus contestații la Minister

Fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, Dorin Cristea, s-aa declarat, luni, ”stupefiat” de decizia ministrului Educaţiei, Liviu Pop, de a-l elibera din funcția de conducere.

Decizia transmisă vineri seară, prin fax, de Ministerul Educației a vizat 14 inspectori – șefi din diferite județe.

”Am fost surprins de notificarea şi de ordinul dat de ministrul Educaţiei. Este jenant. Sunt stupefiat de punctele incriminatorii care mi-au fost aduse. Îmi pare rău de ce se întâmplă şi chiar mă voi alia cu ceilalti 13 colegi şi vom da în judecată ministerul, bănuiesc. În mod concret s-au reproşat câteva puncte esenţiale cu privire la faptul că nu am informat ministerul despre starea învăţământului, punct comun la toţi colegii demişi, că nu am afişat declaraţiile de avere, că nu am răspuns la o adresă a Prefecturii Vrancea, dar data acestei adrese este 28 august 2017, adică peste zece zile, că nu am trimis o situaţie cu asigurarea resursei umane la nivelul unităţilor de învăţământ din Vrancea, că au fost semnalate deficienţe privind programul ”Laptele şi cornul”, care, conform legii, nu e o problemă strictă a inspectoratului şcolar. Noi monitorizăm, dar de contracte sunt răspunzătoare şcolile”, a explicat fostul inspector șef  Dorin Cristea.

În opinia lui, toate acuzațiile pe baza cărora a fost demis ar fi ”uşor contestabile din punct de vedere juridic” și permit o "cale de atac".


Surse din Ministerul Educației au precizat pentru România liberă că, de exemplu, unui inspector i s-a reproșat că nu și-a postat declarația de avere pe site. Asta deși Liviu Pop nu a avut un cv postat pe siteul ministerului pe care îl conduce timp de o lună până când Rl i-a semnalat acest lucru.

Dorin Cristea a devenit șeful ISJ Vrancea la data de din 1 septembrie 2016, după un concurs câştigat la 25 august 2016, informează News.ro.

Pe de altă parte, fosta șefă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Florina Stoian, demisă de ministrul Pop, a declarat, luni, că a depus, alături de ceilalţi 13 şefi de inspectorate destituiți, o contestaţie la Ministerul Educaţiei, care va fi urmată de o cerere la Curtea de Apel, pentru suspendarea ordinului.

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat, luni, pe Internet, organizarea unei selecţii a cadrelor didactice în vederea ocupării, în anul şcolar 2017 – 2018, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar, a unor funcţii de conducere din inspectoratele şcolare din Arad, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Sibiu, Tulcea şi Vrancea.

De asemenea, mai este vacantă temporar o funcţie de inspector şcolar general la ISJ Braşov şi sunt vacante 12 funcţii de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare judeţene: Alba – 1, Arad – 1, Botoşani – 1, Gorj – 1, Giurgiu – 1, Harghita – 1, Mureş – 1, Olt – 2, Teleorman – 1, Tulcea – 1 şi Vrancea – 1. Mai sunt temporar vacante două funcţii de inspector şcolar general adjunct la ISJ Sălaj şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu reafirmă că alianța PSD-PNL îl are pe Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, potrivit spotmedia.ro. El a subliniat că...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă