14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFRAUDĂ LA BACALAUREAT 2015. Urmărire penală "in rem" în cazul fraudării BAC-ului...

FRAUDĂ LA BACALAUREAT 2015. Urmărire penală “in rem” în cazul fraudării BAC-ului la un liceu din Timiș

Procurorii Parchetului pe lângă Tribunalul Timiș au început urmărirea penală “in rem” pentru fapte de corupție în cazul suspiciunilor de fraudă a bacalaureatului la Liceul ”Traian Vuia” din Făget, județul Timiș, informează Mediafax.

Totodată, procurorii au ridicat și imaginile video din sălile de examen din timpul bacalaureatului, acestea urmând să fie vizionate.

Citește și: FRAUDĂ BACALAUREAT 2015. TOȚI elevii de la un liceu din Timiș au copiat la BAC

Miercuri, procurorii de la Parchetul Tribunalului Timiș anunţau că verifică modul în care s-a desfăşurat bacalaureatul la Liceul ”Traian Vuia” din orașul Făget.

Inspectorul-șef al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Timiș, Aura Danielescu, declara că procurorii Parchetului Tribunalului Timiș au cerut ISJ înregistrările video din sălile de examen de la Liceul ”Traian Vuia” din orașul Făget.

“Noi am anunțat comisia din centrul de examen să ne pregătească înregistrările din toate sălile. Vom verifica tot ce s-a întâmplat acolo. Nu știm nici în ce fel s-a încercat fraudarea. Probabil e o anchetă în curs de desfășurare, de asta nu avem mai multe detalii”, spunea Danielescu.

Surse din rândul anchetatorilor de la Parchetul Tribunalului Timiș declarau că a fost depusă o plângere în care se arăta că examenul de bacalaureat de la Făget a fost fraudat.

Citește și: REZULTATE BACALAUREAT 2015 EDU.RO TIMIȘ. Primele rezultate la BAc în județul Timiș

Aceleaşi surse spuneau că absolvenţii s-au consultat între ei în timpul probelor.

La Liceul ”Traian Vuia” din orașul Făget au susţinut bacalaureatul 176 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 96 au promovat examenul.

În județul Timiș, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost de 65,84%, înaintea contestațiilor.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă