11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMinistrul Educației, Liviu Pop, a anunțat că examenul de Bacalaureat se va...

Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat că examenul de Bacalaureat se va modifica, începând de anul viitor

Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat că examenul de Bacalaureat va fi, din nou, modificat. Astfel, probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul examenului de Bacalaureat de anul viitor se vor susține în prima parte a semestrului al doilea, urmând ca probele scrise să se desfășoare la finalul clasei a XII-a, scrie Agerpres.

"Aducem o decongestionare a materiei pentru elevii care susțin examenul de Bacalaureat. (…) Evident că și pe zona de evaluare venim cu elemente suplimentare de siguranță  nu vom mai plimba lucrările dintr-un județ în altul și profesori în centrele de evaluare", a spus ministrul, potrivit unei înregistrări video postate pe Facebook.

Tot ca o noutate, el a precizat că lucrările vor fi scanate și securizate cu ajutorul STS-ului.

"Se vor corecta de către profesori sau în centrul de corectare sau pe un laptop sau calculator sau acasă, unde doresc, totul cu o securizare clară. Nu va ști niciun profesor lucrarea cărui elev o corectează. Vom pilota aceste două noutăți în luna ianuarie, la Evaluarea Națională, și februarie-martie, la examenul de Bacalaureat", a afirmat Pop, care a precizat că pilotarea va fi făcută în zece județe.

Potrivit acestuia, astfel vor scădea costurile aferente procesului de corectare, dar și presiunea care ar putea fi pusă pe profesor.

Ministerul Educației Naționale va aproba, în conformitate cu prevederile Legii Educației Naționale nr. 1/2011, calendarele și metodologiile de organizare și desfășurare pentru Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv examenul național de Bacalaureat din anul 2018.

''Principalele elemente de noutate în raport cu metodologiile aprobate anul trecut vizează calendarul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul examenului de Bacalaureat (programate în semestrul al II-lea), respectiv sistemul de evaluare a lucrărilor susținute la probele scrise (EN VIII și Bacalaureat)'', se arată într-un comunicat de presă.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă