Reușită importantă pentru România, la Olimpiada Internațională de Geografie: Elevii au cucerit două medalii de aur și una de argint

de Mihai Diac

Reușită importantă pentru România, la Olimpiada Internațională de Geografie: Elevii au cucerit două medalii de aur și una de argint

Lotul olimpic de geografie al României, prezent la a XIV-a ediţie a olimpiadei internaţionale de profil, a obţinut două medalii de aur și o medalie de argint, a anunțat, miercuri, Ministerul Educației.

Această performanță a plasat România pe poziția secundă a clasamentului pe națiuni, în ierarhia celor 45 de țări participante.

Cei doi elevi medaliaţi cu aur sunt Maria-Sabina Calisevici (clasa a XII-a/Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc) şi Victor Vescu (clasa a XI-a/ Complexul Educațional „Lauder Reut” din București), care a înregistrat și cel mai mare punctaj din concurs. Maria-Sabina Calisevici a reeditat succesul de anul trecut, intrând în galeria concurenților dublu medaliați cu aur la această competiție.

Medalia de argint i-a revenit lui Omar Hamod (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din București).

Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat la Belgrad, în perioada 2-8 august, şi a reunit peste 160 de elevi din 45 de ţări.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate