19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRaed Arafat îl atacă pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, căruia îi reproșează...

Raed Arafat îl atacă pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, căruia îi reproșează că întârzie achiziția de noi ambulanțe

Rezultatul avertizărilor şi tentativelor de a găsi soluţii pentru dotarea cu ambulanţe a SMURD s-a limitat doar la nivel de declaraţii ale ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, care însă ”nu reprezintă soluţii reale, ci doar întârzieri suplimentare", a declarat duminică şeful DSU, Raed Arafat.

"Anunţul domnului Ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, făcut vineri la Craiova, referitor la achiziţia ambulanţelor pentru SMURD şi serviciile de ambulanţă, menţionând că acordul semnat în 2016 între cele două ministere, cel al al Sănătăţii şi cel al Afacerilor Interne, nu mai este valabil în baza noii legislaţii, ascunde multe adevăruri nespuse şi este de fapt, pentru cei care cunosc bine situaţia şi evoluţia ei, un anunţ al întârzierii achiziţiilor de ambulanţe pentru SMURD şi serviciile de ambulanţă şi nu al demarării procedurilor, care au fost deja demarate de fapt, dar nu sunt «agreate», dorinţa fiind de a repeta totul de la zero lăsând la o parte munca realizată de comisii mixte care au muncit câteva luni deja pe acest subiect la nivelul IGSU", a scris pe pagina sa de Facebook Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Secretarul de stat a precizat că săptămâna trecută i-a trimis ministrului Sănătăţii o scrisoare în care a explicat situaţia dificilă în care se regăseşte SMURD, în ceea ce priveşte dotarea serviciilor de ambulanţă, şi în care a spus despre "modul în care am fost sabotaţi, în mod deosebit la nivelul Ministerului Sănătăţii, şi mă refer aici la funcţionari din cadrul Ministerului Sănătăţii care au sabotat procesul de dotare al serviciilor de ambulanţă şi SMURD în mod continuu".

"Am aşteptat şi am sperat că semnalele de alarmă date, de mine şi de unii colegi din sistemul de urgenţă, în ultima perioada să fie înţelese şi să stăm la masă să găsim soluţiile optime pentru a rezolva urgent situaţia critică în care ne aflăm şi care chiar dacă nu a început deja să ucidă oameni şi să producă victime, va începe să aibă acest impact într-un timp foarte scurt. Rezultatul avertizărilor şi tentativelor de a găsi soluţii concrete şi urgenţe s-a limitat doar la nivel de declaraţii ale domnului ministru care nu reprezintă soluţii reale, ci doar întârzieri suplimentare şi o încercare de a linişti personalul din sectorul de urgenţă şi mass media care preia informaţiile respective că atare la acest moment", a mai spus Raed Arafat.

Şeful DSU a mai transmis că nu vrea să intre în polemică cu ministrul Sănătăţii, însă "între ce doreşte să facă dânsul şi găsirea unor soluţii reale în interesul public", Arafat a anunţat că rămâne cel care îşi va exprima punctul de vedere luând în considerare interesul populaţiei şi al sistemului de urgenţă.

"Sper ca totuşi înţelepciunea şi interesul real pentru beneficiarii fără voie a sistemului de urgenţă să-l determine pe domnul ministru să-şi revizuiască abordarea astfel încât să putem începe remedierea situaţiei în cel mai scurt timp posibil, lăsând la o parte aspectele ce nu au de a face cu realitatea", a conchis Arafat.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă