23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România Liberă20 de idei pentru motivarea angajaților - Fii atent la punctul 7!...

20 de idei pentru motivarea angajaților – Fii atent la punctul 7! (P)

Motivarea angajaților se poate face în cele mai diferite moduri cu putință. Oamenii se bucură de atenția pe care o primesc. De multe ori cele mai mici gesturi (ca de exemplu un e-mail de mulțumire) valorează mai mult decât am crede. Fii ingenios atunci când vine vorba de motivarea oamenilor tăi. Empatizează cu ei si dă-ți seama ce li se potrivește. Ideile de mai jos îți vor fi de ajutor.

1. Mâncare la birou

Oferă-le regulat, o dată pe lună, un răsfăț culinar la birou. Comandă mâncare chinezească, data următoare pune accent pe specificul italian (paste, pizza), apoi surprinde-i cu ceva light (de exemplu salate). Prin urmare, o dată pe lună, ca de exemplu în ultima zi de vineri, ei să știe că nu trebuie să își ia mâncare la pachet.

2. Abonament la clinică dentară

Fie că ne dorim sau nu, la clinica stomatologică trebuie să ajungem chiar dacă nu ne doare nimic. Un control o dată la 6 luni este absolut necesar. Un detartraj sau o albire a dinților sunt intervenții pe care este bine să le avem în vizor. Un abonament la o clinică stomatologică pentru prețuri avantajoase oferite angajaților tăi, o sa conducă la zâmbete largi.

3. Mașină de serviciu

Oferă-le confort și asigură-le angajaților tăi mașini de serviciu. Pentru acest lucru gândește-te să apelezi la o firmă de leasing operațional. În acest fel vor resimți drumul până la job într-un mod mult mai plăcut.

4. Mediu de lucru curat

Este un aspect esențial ca bucătăria, băile, birourile să fie mereu curate. Prin urmare, nu face economie când vine vorba de o persoană special dedicată, astfel încât în fiecare dimineață să aibă grijă ca până la ora de sosire a angajaților totul să strălucească de curățenie.

5. Facilități moderne

De exemplu, firele calculatoarelor și ale telefoanelor să fie mascate prin podea, echipamentele de răcire și încălzire să fie unele de generație nouă, obiectele sanitare să fie moderne. Lista poate continua. Este important să fii într-un sediu nou, cu facilități moderne și nu în unul în care nu ai suficient spațiu sau o sală de ședințe.

6. Cadouri de Crăciun și Paște

Bucuria sărbătorilor este certă, iar a le oferi cadouri angajaților tăi este un gest frumos care nu îi va lăsa indiferenți pe oamenii tăi. Oferă-le, așadar zâmbete și cadouri adecvate lor.

7. Cursuri și traininguri

Când o persoană lucrează cu drag, îi place ceea ce face, perfecționarea în domeniul în care activează îi aduce o mare satisfacție. A primi cunoștințe de la persoane avizate, din domeniu îi va face pe angajați să se simtă nu doar importanți, dar și să fie mai motivați și dornici să lucreze, grație know-how-ului primit. Prin urmare, ia în considerare cursurile și trainingurile.

8. Program de vară

Cine nu își dorește să termine vara programul la ora 14.00 (în loc de 18.00) și apoi să ia drumul direct spre mare? În weekendurile de vară mulți iubesc să își petreacă weekendurile la munte, la plajă. Pentru a ieși vara la ora 14.00, înseamnă că în celelalalte zile ale saptămânii ei vor sta o oră peste programul obișnuit. Mulți vor adera la acest lucru din dorința de a avea după-amiaza de vineri liberă.

9. Informare

Informeaza-ți angajații de schimbările care se petrec în companie, spune-le ce clienți noi au intrat în portofoliu sau ce oameni au fost angajați. Se vor simți foarte bine să afle că împartășești cu ei ceea ce se desfășoară în firma în care lucrează, fără să fie nevoiți să pună întrebări în jurul lor ca să afle noutățile.

10. Feedback

Ori de cate ori ai ocazia, oferă feedback angajatului. Contează foarte mult pentru el să știe că merge într-o direcție bună sau să își dea seama ceea ce trebuie să perfecționeze.

11. Acces la cărți de specialitate

Creează în incinta firmei o bibliotecă cu toate acele cărți din domeniul în care activezi. Cel mai probabil ai lecturat cărți ale specialiștilor din străinătate. Pune-le și la dispoziția angajaților cu ajutorul unei biblioteci din care ei să împrumute cartea dorită.

12. Agendă personalizată

Apartenența la organizație poate începe, surprinzător, cu o simplă agendă care să aiba logo-ul firmei pe ea. Ține cont că, dacă are întâlniri cu clienții, este chiar important să aibă o agendă cu brandul tău și nu cu o altă companie.

13. Fructe

Tot mai multe persoane sunt interesate de un stil de viața sănătos, deci implicit o alimentație sănătoasă. Există firme specializate care îți pot asigura livrarea la birou a fructelor proaspete (mere, banane, portocale).

14. Zonă de relaxare

O canapea foarte confortabilă, reviste, o masă de ping-pong pot constitui o zonă de relaxare. Fiecare angajat resimte nevoia să își ia o scurtă pauza. Vino așadar în întâmpinarea nevoilor lui.

15. Teambuilding

Realizat cu scopul de a uni echipa, un teambuilding îi va ajuta pe angajații tăi să se cunoască mai bine unii cu ceilalți și poate fi adesea o activitate motivatoare.

16. Promovări

A promova oamenii le oferă acestora un grad înalt de motivare. Ei își dau seama că munca lor a fost apreciată, că au devenit mai buni, că li s-a oferit încredere. De asemenea, toti ceilalți angjați vor realiza că există șanse reale de creștere în companie.

17. Masaj

Inevitabil apar dureri de spate atunci când stai ore întregi pe scaun în fața computerului. Ia în considerare că o persoană cu specializare să le facă o dată pe săptămână masaj oamenilor din companie. O sedință de masaj de 15 sau 20 de minute îl va revigora pe angajatul tău.

18. Petreceri

Munca este muncă, dar și distracția este necesară. Petrecerile cu toți cei de la job pot uni și ele echipa. Este motivant pentru un angajat să simta spiritul de apartenență, să știe că face parte dintr-un grup care se și distrează.

19. Bonusuri

Rezultatele excepționale merită răsplatite pe masura efortului depus. Bonusurile sunt foarte motivante pentru angajați.

20. Activități cu scop caritabil

Uniți-vă pentru activități cu scop caritabil. De exemplu, toată lumea să facă acasă prăjituri. Angajații să cumpere unii de la alții, iar toți bănuții strânși să fie donați. De asemenea, se pot colecta haine pe care nu le mai poartă, jucării (cine are copii), care să fie ulterior donate.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă