21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial5 pași pentru a avea un zâmbet perfect (P)

5 pași pentru a avea un zâmbet perfect (P)

Un zâmbet alb, perfect reprezintă visul oricui. Este important să fii conștient de faptul că fiecare este diferit și că nu toată lumea poate obține acea dantură alb-platinată, întrucât fiecare are o altă nuanță naturală de alb. Este important să îți menții sănătatea dinților printr-o igienă orală constantă, corectă și să te prezinți periodic la consultul dentar. Doar așa vei putea avea zâmbetul perfect la care visezi.

În continuarea articolului îți vom prezenta 5 pași prin care poți obține un zâmbet de milioane.

5 pași spre zâmbetul perfect

  1. Alege periuța de dinți potrivită

Folosește o periuță de dinți cu capul rotund, compact, cu ajutorul căreia poți ajunge pe toată suprafața dintelui. Optează pentru o periuță cu dinții moi care să nu rănească gingia. De asemenea, ține minte să o schimbi la fiecare 3 luni.

  1. Curăță dinții de 3 ori pe zi

Spală dinții de cel puțin două ori pe zi – dimineața și seara. Recomandarea medicilor dentiști este ca igiena orală să aibă loc după fiecare masă. Ține cont de faptul că un periaj bine realizat durează aproximativ 2 minute și se face prin mișcări circulare, periind întreaga suprafață dentară și limba.

  1. Folosește ața dentară

Utilizează ața dentară cel puțin o dată pe zi, înainte de culcare. Ața are rolul de a disloca placa care s-a acumulat între dinți, în zonele în care periuța nu poate ajunge. Dacă placa nu este îndepărtată zilnic, aceasta poate duce la apariția altor probleme dentare precum gingivita.

  1. Mergi periodic la controlul stomatologic

Controlul stomatologic trebuie să aibă loc la fiecare 6 luni, moment în care trebuie să îi sesizezi dentistului noile modificări apărute, precum:

  • Schimbarea nuanței dinților

  • Creșterea sensibilității la rece sau cald

  • Schimbări ale gingiei (culoare, sensibilitate, sângerări)

  • Apariția abceselor

În cazul în care nu ești mulțumit cu nuanța de alb pe care o ai, poți cere medicului dentist să îți efectueze o albire a dinților, care constă în intervenția asupra smalțului dentar. În cazul persoanelor care prezintă o dantură îngălbenită sau maronie, rezultatul nu va putea fi ca în situația celor care nu au aceste probleme.

  1. Adoptă un stil de viață sănătos

Fii atent la dieta ta și elimină din alimentație acele produse care dăunează sănătății danturii tale. Include mai multe fructe, legume și în general, alege produse organice, obținute doar din ingrediente naturale. Acestea îți vor proteja dinții, nu îi vor păta și îți vor menține sănătatea smalțului și al gingiei.

Tu ce faci pentru a obține zâmbetul perfect? Ține cont de acești pași și vei putea dobândi dantura albă și sănătoasă pe care oricine și-o dorește.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă