16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecial7 remedii la indemana pentru durerea de picioare (P)

7 remedii la indemana pentru durerea de picioare (P)

Durerea de picioare este de cele mai multe ori resimtita la sfarsitul zilei si este datorata de statul prea mult pe scaunul de la birou sau statul in picioare, mai exact de circulatia sangvina deficitara la nivelul membrelor inferioare. Potrivit medicilor specialisti, aceasta durere apare si in urma altor cauze, de ordin medical, cum este diabetul, afectiuni ale ficatului, surplusul de kilograme, leziuni/fracturi la membre si cel mai adesea provocate de sedentarism.

Pentru a ameliora durerile destul de nefaste si de incomode, trebuie sa ai in vedere cateva remedii naturale si cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti reglezi circulatia sangelui, in timpul zilei.

Sfaturi utile pentru reglarea circulatiei sangvine de la picioare

  1. Construieste o alimentatie cat mai sanatoasa, saraca in grasimi, si bogata in nutrienti si vitamine. Poti include alimente bogate in potasiu si vitaminele E si B12. De la seminte, cereale integrale, fulgi de ovaz, avocado sub forma naturala sau ulei de avocado, legume, uleiuri virgine din germeni de grau, porumb, soia, peste, oua, carne de pui, lactate, nuci miere. Incearca sa consumi legume si fructe crude sau cel mult gatite in cuptor.

  2. Pe langa alimentatie sanatoasa, este recomandat un consum de lichide mai mare. Cel putin 2 litri de apa pe zi, iar circulatia poate fi imbunatatita.

  3. Opteaza pentru un set de exercitii fizice zilnice. Mininum 30 de minute pe zi de sport (jogging, sala, mersul cu bicicleta sau chiar mersul pe jos) te vor ajuta sa iti reglezi circulatia sangvina.

  4. In cele 8 ore de stat in fata calculatorului, cea mai mare cauza a durerilor de picioare, este recomandat sa faceti pauze pentru miscarea membrelor inferioare. Chiar si ridicatul de pe scaun sa iti umpli paharul cu apa, poate ameliora durerea de picioare.

  5. Evita sa porti pantofi cu toc. Mersul pe varfuri va provoca dureri si bataturi la picioare, adesea greu de suportat. In plus, circulatia nu va fi regulata, la finalul zilei, alegandu-va cu picioare umflate.

  6. Poarta o incaltaminte cat mai lejera, care sa ii permita pielii sa respire si degetelor de la picioare sa se miste. Poti opta pentru incaltaminte ortopedica, pe care sa ii incalti la birou sau acasa. Talpa va aplana calcarea brusca si va va oferi protectie si confort. In cazul in care suferiti si de boli reumatice (ex: artrita reumatoida) se recomanda folosirea unor dispozitive de ortezare, care au rolul de a imobiliza glezna, in timpul mersului pe jos si de a facilita circulatia sangelui.

  7. Opteaza pentru cateva remedii naturale cu uleiuri esentiale pentru uz extern pentru durerea de picioare:

*Turnati intr-o cana cu apa fierbinte o lingurita de ulei de rozmarin. Dupa 5-7 minute, consuma lichidul treptat. Este indicat de 2 ori pe zi.

*Masati picioarele, la sfarsitul zilei, cu ulei de ricin, chiar inainte de a merge la culcare.

*Puneti picioarele intr-o cada cu apa fierbinte, sare si cenusa/sucul de la doua lamai/picaturi de ulei de scortisoara.

Cele mai citite

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă