5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCum sa micsorezi riscul de alergie in propria-ti casa

Cum sa micsorezi riscul de alergie in propria-ti casa

Alergiile reprezinta un factor de risc pentru oricine sufera de diferite probleme de sanatate sau pentru persoanele care au probleme cu aparatul respirator. Dar riscul alergiilor din locuinta dumneavoastra poate fi minimizat prin diferite moduri, asa cum veti vedea in articolul urmator. 

Principalele surse de alergeni sunt animalele, dar praful este cel mai comun alergen intalnit. De asemenea, este foarte greu sa scapam complet de praf. Dar putem sa-l reducem considerabil printr-o curatare adecvata a locuintei si printr-o intretinere constanta a curateniei. Este stiut ca praful poate duce la aparitia unor alergii care va vor bantui toata viata, iar copiii mici sunt printre cei mai expusi acestui risc. 

Colturile incaperilor sunt locurile prin care praful se aseaza cel mai des, iar canapelele, perdelele si chiar cartile pot fi surse de praf (ele fiind greu de curatat de fiecare data).

Parul animalelor poate fi un alergen puternic si chiar daca nu ai un animal de casa, prietenii tai pot avea unul. Si chiar daca nu vin cu el atunci cand te viziteaza, ei pot purta pe haine parul lor, ajungand astfel la tine in locuinta. Acest lucru reprezinta un un factor foarte periculos daca stiti ca suferiti de alergie la parul de animale.

Mai multe detalii despre aceasta problema si modurile in care se poate rezolva puteti citi pe Casa Mea, AICI.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă