15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialEpidemia de rujeolă mai face o victimă. Un copil de un an

Epidemia de rujeolă mai face o victimă. Un copil de un an

Un copil de un an şi o lună din judeţul Ialomiţa a murit din cauza rujeolei, acesta fiind al 36-lea caz de deces înregistrat în România de la debutul epidemiei. Potrivit specialiştilor, copilul era nevaccinat, iar numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 9.900.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numarul total de cazuri de rujeolă înregistrate în Romania este 9.900.

Un al 36-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil în vârstă de un an şi o lună, nevaccinat, din judeţul Ialomiţa.

Potrivit specialiştilor, în saptamana 13-17 noiembrie, au fost raportate înca de 78 cazuri nou confirmate în zece judeţe.

Cele mai multe decese, respectiv nouă, s-au înregistrat în judeţul Timiş unde sunt, de altfel, şi cele mai multe cazuri confirmate. S-au mai înregistrat şapte decese în Dolj, şase în Arad, trei în Caraş-Severin şi câte unul în Bihor, Braşov, Cluj, Călăraşi, Neamţ, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti).

S-au înregistrat cazuri de rujeola în 41 de judeţe, Tulcea fiind singurul judeţ fără niciun caz. Peste o mie de cazuri s-au mai înregistrat în judeţele arad şi Caraş-Severin.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinţi îşi vaccinează copiii.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă