13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialImportanța alimentației și a sportului pentru o stare de bine (P)

Importanța alimentației și a sportului pentru o stare de bine (P)

Echilibrul emoțional este în strânsă legătură cu stilul de viață pe care alegem sa îl adoptăm și mai ales, cu alimentația și exercițiile fizice. Dacă te simți obosit, lipsit de energie și apatic după masă, este clar că alimentele consumate nu au fost tocmai organice. Compară această senzație cu cea de revitalizare, prospețime și sănătate pe care o resimți atunci când ai parte de mâncare naturală, neprocesată și vei fi înclinat ca pe viitor să alegi starea de bine în locul unei gustări rapide.

Importanța alimentației pentru o stare de bine

Introdu în alimentația ta doar produse organice, care să îți asigure necesarul zilnic de vitamine și minerale. Ține cont de faptul ca anumiți componenți alimentari îți influențează stareș. Așadar, carbohidrații au rolul de a spori producerea de serotonină, ceea ce te face să te simți mai relaxat. Un număr crescut de carbohidrați va duce la producerea unei stări de somnolență. O cantitate moderată de proteine va crește dopamina din creier, oferindu-ți un aport energetic. Totodată, un consum exagerat va favoriza starea de iritare și nervozitate.

Există câteva alimente care îți mențin nivelul energetic ridicat pe parcursul întregii zile și îți oferă o stare de bine. Printre acestea se numără: fructele de pădure, nucile, legumele cu frunze verzi, soia.

Importanța sportului pentru o stare de bine

Sportul este un alt factor care dictează echilibrul emoțional. De cele mai multe ori oamenii apelează la sport atunci când este prea târziu: au o greutate prea mare, suferă de diabet etc. În acel punct și din dorința de a se obține rezultate cât mai rapide, sportul reprezintă o povară și o obligație, în totalș contradicție cu ceea ce acesta ar trebui să fie. Exercițiile fizice trebuie să îți asigure relaxare, energie și o stare interioară de calm și revigorare. Din acest motiv este indicat să iîți impui un program de sport și să îl integrezi în rutina ta zilnică. În timp, sportul va deveni o obișnuință și o modalitate de relaxare, eliminare a energiilor negative si reechilibrare emoțională. Fie că practici înotul, joci tenis sau fotbal, alergi, mergi la sala ori te plimbi cu bicicleta, mișcarea îți va reda starea de bine și îți va îmbunătăți starea de sănătate.

Tu cum ai grijă de sanătatea ta fizică și psihică? Ai grijă de alimentația ta și produsele pe care alegi să le consumi și transformă exercițiile fizice într-o rutină, pentru a-ți întări sistemul imunitar și a-ți crește rezistența fizică și psihică.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă