13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialÎncă doi români au murit de rujeolă. Numărul deceselor a ajuns la...

Încă doi români au murit de rujeolă. Numărul deceselor a ajuns la 13. În total sunt confirmate 2.165 de îmbolnăviri

Numărul cazurilor de rujeolă din România a ajuns, vineri, la 2.165, iar 13 persoane afectate au decedat, a anunțat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Acum o săptămână se consemnau 2.015 cazuri, inclusiv 11 decese.

Numărul judeţelor în care s-au înregistrat cazuri de rujeolă a crescut la 34, faţă de 33 săptămâna trecută. Cel mai recent caz este semnalat în judeţul Maramureş.

Dintre care 13 decese, cinci au fost în judeţul Arad, câte trei în Timiş și în Dolj, iar câte unul în judeţul Caraş-Severin şi în Bucureşti. Un al 14-lea deces posibil datorat rujeolei se află în curs de verificare în judeţul Timiş.

Cele mai multe cazuri de rujeolă sunt consemnate în judeţele Arad (509), Caraş-Severin (403), Timiş (308) şi Mureş (262).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă