15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialManagerul Spitalului Colentina a demisionat, pe fondul scandalului generat de plecarea neurochirurgilor...

Managerul Spitalului Colentina a demisionat, pe fondul scandalului generat de plecarea neurochirurgilor Ionuț Gobej și Dorin Bică. Reacția lui Gobej

UPDATE 14.10: Ionuţ Gobej, unul dintre cei doi neurochirurgi demisionari de la Spitalul Colentina, a declarat că nu renunţă la demisia depusă, chiar dacă, miercuri, managerul Silvi Ifrim a renunţat la funcţie după o discuţie cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Astăzi am avut consultaţii de dimineaţă cu pacienţii mei şi au fost preluaţi de colegii mei, cu promisiunea că, dacă mi se va permite, voi veni în spital să ajut atunci când va trebui, însă fără a renunţa la demisie. Nu avem pacienţi acuţi care să necesite o intervenţie. Am avut programaţi pentru intervenţie astăzi, i-am programat pentru zilele următoare, dar fără a exista pericol pentru pacienţi din cauza aceste amânări”, a declarat Ionuţ Gobej.

Managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, a demisionat. Gestul său vine în urma demisiei neurochirurgilor Ionuț Gobej și Dorin Bică. Anunțul demisiei a fost făcut de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cea care, anterior, a numit-o pe Ifrim în funcție. Edilul a precizat că joi va anunţa numele celui care va ocupa interimar postul.

"Am acceptat demisia de onoare a doamnei manager Silvi Ifrim, care a pus mai presus de opinia domniei sale interesul pacienţilor şi a Spitalului Colentina. Mi-a spus că, deşi a acţionat cu foarte multă corectitudine şi onestitate în actul managerial, faptul că s-a ajuns l o astfel de situaţie tensionată, preferă să se retragă pentru a nu mai fi o sursă de tensiune. I-am acceptat demisia de onoare", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Fondatorul Secției de Neurochirurgie de la Spitalul Colentina, medicul Ionuț Gobej, și neurochirurgul Dorin Bica au demisionat, luni, din funcții din cadrul unității spitalicești. Medicii și-au anunțat intenția, într-o postare pe Facebook, adăugând că decizia vine ca urmare nevoii de a refuza 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe din cauza lipsei şi a pierderii de personal, a programului operator restricţionat şi a lipsei de consumabile şi medicamente.





Primarul Gabriela Firea le-a propus, luni seară, celor doi medici neurochirurgi care au demisionat de la Spitalul Clinic Colentina să-și anuleze demisiile, oferindu-i unuia dintre ei și un post de director interimar, anunță Primăria Capitalei.

Gabriela Firea le-a cerut lui Ionuţ Gobej şi Dorin Bica să-şi reconsidere decizia de a demisiona, iar doctorului Gobej i s-a propus să preia interimar funcția de șef al Secţiei de Neurochirurgie de la Colentina. Cei doi medici nu au anunțat dacă acceptă sau nu propunerea primarului Firea de a renunța la demisii.

 





În schimb, ei au acceptat, la cererea Gabrielei Firea, să facă o propunere pentru funcţia de manager al Spitalului Colentina, indicând numele medicului Lelia Iliescu.

"Pentru mine, ca şi pentru dumneavoastră, primează binele ceăţeanului, al pacientului, iar politizarea acestui domeniu nu poate fi benefică. Referitor la criza de personal la care faceţi referire, vă informez că am solicitat urgentarea procedurilor de suplimentare a posturilor în spitalul Colentina. Totodată, potrivit legii, în următoarea perioadă, se vor organiza şi concursurile de ocupare a posturilor de manager pentru toate cele 19 spitale aflate in subordinea PMB.

Am avut o discuţie constructivă şi corectă cu domnii doctori Gobej şi Bica. Medicii trebuie ajutaţi în activitatea lor pentru că de ei depinde viaţa pacienţilor. Le-am adresat rugămintea de a reconsidera decizia de a demisiona şi i-am asigurat de tot sprijinul meu", a spus Gabriela Firea.


 

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă