10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPASTILA DE SANATATE - Ce este homeopatia? Poate fi o solutie...

PASTILA DE SANATATE – Ce este homeopatia? Poate fi o solutie in preajma Sarbatorilor de iarna?

Una dintre preocuparile constante ale fiecaruia dintre noi ar trebui sa fie informarea continua! 

Poate de aceea, in PubMed, pubmed.gov este un motor de cautare si stocare date cu caracter medical, o resursa gratuita dezvoltata si sustinuta de catre Centrul National de Informare Biotehnologie (NCBI) la Biblioteca Nationala a Medicinei® (NLM) descoperim peste 5.200 de interogari ale cuvantului „homeopatie” doar pana la jumatatea anului 2016. 

Dar ce este Homeopatia? 
Homeopatia, in primul rand, nu este o medicina! Medicina este numai una, se studiaza la Facultatea de Medicina si este practicata de medicii din lumea intreaga. La momentul decembrie 2016, peste 500.000 de specialisti in sanatate din lumea intreaga utilizeaza si integreaza in practica lor zilnica solutii homeopatice.

Homeopatia este o Metoda Terapeutica si doar medicii pot practica aceasta terapeutica. Aceasta metoda terapeutica alternativa si complementara se bazeaza pe capacitatea organismului de a reactiona specific la actiunea unor medicamente determinand astfel vindecarea sau reechilibrarea.

Homeopatia este o metoda terapeutica valoroasa, de prima intentie, cu efecte clare si excelente, care trebuie aplicata de catre medici si farmacisti in beneficiul pacientilor.

Medicamentul homeopatic este un medicament. El urmeaza acelasi parcurs ca si orice alt medicament de pe piata. Fabricarea sa trebuie sa respecte regulile generale de fabricare a medicamentelor si mai ales sa fie conforme cu specificatiile tehnice si stiintifice ale oricarui alt medicament. Originalitatea medicamentului homeopatic consta in faptul ca sursa de materie prima este strict naturala si provine din mediul vegetal, animal, mineral si doar in cazuri specifice, acesta poate proveni si din surse „chimizate”. 

Aceasta ofera solutii in multe stari cotidiene si in cadrul diferitelor situaţii: persoane obosite, stresate, persoane active sau care practica sport in mod regulat, persoane care au un regim alimentar dezechilibrat sau la schimbarea anotimpurilor.
Sau chiar si acum, in preajma sarbatorilor de iarna si a exceselor de diferita natura! 

Pentru ca da, este cunoscuta tendinta ca sarbatorile de iarna sa constituie prilej de abuz alimentar dar si "bahic”. 
Medicul specialist , Dr. Sorin Dan Cadar, Medic Specialist ORL, Presedinte al Asociatiei Romane de Homeopatie Clinica a confirmat ca „mahmureala, de exemplu, poate fi preintampinata homeopatic. Un remediu de incredere inainte de petrecere este: NUX VOMICA iar dupa petrecere, acasa, din nou, dansul recomanda tot NUX VOMICA .

 Alimentele grase pot cauza greata si stare de disconfort abdominal. Ignatia administrat impreuna sau simultan cu Antimonium crudum o data la 3o de minute pot face minuni. Acestea diminueaza pana la a elimina urmarile consumului alimentar excesiv.” Pentru orice situatie sau nelamurire este necesar sa il consultati pe medicul sau farmacistul Dvs.

 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă