13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUn adolescent din Buzău este infectat cu virusul West Nile. Este al...

Un adolescent din Buzău este infectat cu virusul West Nile. Este al doilea caz din județ

UPDATE 19,00: În România s-au înregistrat 17 cazuri de infecţie cu virusul West Nile în ultimele trei zile, iar numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 39, informează, vineri,  News.ro.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), opt dintre persoanele infectate au decedat.


Un adolescent de 17 ani din localitatea Clondiru, judeţul Buzău, este infectat cu virusul West Nile, fiind al doilea caz de acest gen confirmat în judeţ.

Primul caz a fost cel al unei femei din localitatea Puieşti care a murit  de meningo-encefalită provocată de virusul transmis de ţânţari.

Băiatul de 17 ani este în afara oricărui pericol.

”Am primit astăzi cea de-a doua confirmare de infecţie cu West Nile, la un băiat de 17 ani din Clondiru. Acum, după confirmare, facem adresă la Primaria locală care are obligaţia ca în această perioadă să practice acţiuni de dezinsecţie repetate, oamenii să fie informaţi să nu aibă apă stagnantă şi să se protejeze de aceste insecte prin îmbrăcăminte adecvată. În plus, am înştiinţat deja Centrul de Transfuzii Buzău care are obligaţia ca timp de 28 de zile să nu primească la donare indivizi din acea zonă”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă