15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO Medicii neurochirurgi Dorin Bică şi Ionuţ Gobej, căutați de spitalele din...

VIDEO Medicii neurochirurgi Dorin Bică şi Ionuţ Gobej, căutați de spitalele din străinătate, după ce au demisionat de la Colentina

Medicii neurochirurgi care au demisionat de la Spitalul Colentina, Dorin Bică şi Ionuţ Gobej, au primit oferte de angajare din străinătate, dar nu exclud nici posibilitatea să profeseze în România, au declarat ei, la emisiunea „În fața ta”, de pe postul Digi24. 

 Întrebați dacă sunt tentați să plece din România, după scandalul de la Colentina, medicul Ionuț Gobej a declarat: „Avem oferte din multe locuri, vom alege acel loc în care ne vom putea desfășura activitatea liberi și acel loc unde puterea noastră de muncă poate fi folosită la maximum”.



 

 

 

 

Cu toate acestea, ei nu exclud varianta de a profesa într-un spital din România. „Da, n-am exclus niciodată nicio variantă”, a răspuns Dorin Bică.

Întrebați dacă iau în considerare reluarea activității într-un spital de stat, medicul Ionuț Gobej a răspuns: „Nu vreau să exclud nimic, însă experiența pe care am avut-o mă duce la un răspuns negativ.”

Fondatorul Secției de Neurochirurgie de la Spitalul Colentina, medicul Ionuț Gobej, a demisionat, luni, din funcția din cadrul unității spitalicești. Medicul și-a anunțat intenția, într-o postare pe Facebook, adăugând că decizia vine ca urmare nevoii de a refuza 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe din cauza lipsei şi a pierderii de personal, a programului operator restricţionat şi a lipsei de consumabile şi medicamente, potrivit Hotnews.ro.Problemele au apărut, după ce Gabriela Firea a schimbat managerul spitalului, pe motiv că i-a ținut pe pacienți în frig în saloane.



 

 

La scurt timp, și neurochirurgul Dorin Bica și-a dat demisia de la Spitalul Colentina. 

„Astăzi 4 septembrie 2017 am demisionat împreună cu colegul meu Dr Bica din funcţia deţinută la Spitalul Colentina. Ataşez mai jos textul demisiei, unde o motivez. Este o decizie incredibil de grea, dar nu am găsit altă soluţie", a scris medicul Gobej, medic specialist neurochirurg, fondator al Secţiei de Neurochirurgie de la Spitalul Colentina, pe contul său de Facebook, un text identic fiind asumat şi de către Dorin Bica.

rimarul Gabriela Firea le-a propus, luni seară, celor doi medici neurochirurgi care au demisionat de la Spitalul Clinic Colentina să-și anuleze demisiile, oferindu-i unuia dintre ei și un post de director interimar, a anunțat Primăria Capitalei.

 

 

 

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă