7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialZambet molipsitor cu cei mai sanatosi dinti (P)

Zambet molipsitor cu cei mai sanatosi dinti (P)

Pentru unii oameni, protezele obisnuite nu mai sunt confortabile, de aceea lumea medicala stomatologica este intr-o continua ascensiune in ceea ce priveste imbunatatirea echipamentelor medicale, a procedurilor stomatologice si a calitatii lucrarilor dentare. O varianta foarte comoda si eficienta a acestor proteze sunt implanturile dentare. Acestea sunt, de fapt, niste stalpi sau suruburi din titan, pozitionati in osul maxilar, sub gingie. Odata fixati acolo, acestia permit medicului stomotolog sa monteze dintii lipsa. Intrucat se incadreaza perfect in osul maxilar, ofera suportul ideal pentru dintii artificiali.

Specialistii de la Centrul de Implantologie, clinica stomatologica sector 2, Bucuresti, apreciaza ca exista doua tipuri de implanturi dentare:

1.     Implantul endostal sau implantul tip radacina, este acela in care surubul este incadrat in osul maxilar, urmand ca peste el sa fie fixat o coronita metalica cilindrica, iar deasupra coronitei va fi montat dintele.

2.     Implantul subperiostal se efectueaza la nivelul inferior maxilarului. Acesta este implantul recomandat pacientilor al caror os maxilar nu este destul de solid pentru a mentine surubul. Aceasta procedura presupune totusi inserarea cadrului metalic si a cilindrului metalic deasupra osului, insa sub gingie.

Cu toate acestea, avantajele implanturilor dentare depasesc cu mult dezavantajele si printre acestea se numara inclusiv:

1.     Aspectul imbunatatit – implanturile dentare arata si se simt ca proprii dinti. Pentru ca sunt proiectate a se fixa in osul maxilar, ele devin permanente.

2.     Vorbire imbunatatita – protezele sau fatetele dentare pot devia din locul in care au fost fixate, din acest motiv calitatea vorbirii fiind diminuata. Implanturile dentare permit sa vorbiti fara grija ca dintii ar putea aluneca.

3.     Confort sporit – pentru ca devin parte din dumneavoastra, implanturile elimina disconfortul protezelor dentare detasabile.

4.     Masticatie usoara – prin alunecare, protezele faceau ca mestecatul sa fie destul de dificil. Implanturile dentare functioneaza ca proprii dinti, permitandu-va sa mestecati alimentele preferate cu incredere, fara griji, fara durere.

5.     Cresterea stimei de sine – implanturile dentare va pot reda zambetul natural si va pot ajuta de a va simti mai bine in pielea dumneavoastra.

6.     Imbunatatirea sanatatii orale – pentru ca implanturile dentare nu afecteaza dintii naturali, ci dimpotriva, le ofera o buna sustinere, sanatatea orala nu va mai fi o problema. Aceasta va fi eficientizata prin calitatea igienei orale.

7.     Durabilitate – implanturile sunt o ivestitie de o viata, de aici tragem concluzia ca sunt rezistente si durabile.

8.     Comoditate – implanturile elimina inconvenientul jenant al protezelor prin faptul ca nu mai aveti nevoie de adezivi si tratamente speciale. Eficienta acestora se mentine doar printr-o igiena corespunzatoare.

Orice interventie orala este de succes atunci cand gura este pastrata cat mai curata posibil. Este foarte important sa va faceti obiceiuri sanatoase care sa devina rutina. Printre aceste obiceiuri, puteti incepe cu:

1.     Este foarte important ca igienizarea cavitatii bucale sa fie una corespunzatoare, constanta si fcauta cu produse de calitate. Obisnuiti-va sa efectuati un periaj corect de cel putin doua ori pe zi, sa folositi ata dentara si apa de gura.

2.     Renuntati la fumat macar in primele saptamani dupa implantare. fumul poate slabi structura osoasa si poate contribui la esecul implantului.

3.     Vizitati periodic medicul dentist! Numai un specialist poate evalua stare implantului dumneavoastra, de aceea nu evitati cabinetul stomatologic!

4.     Evitati guma de mestecat si produsele alimentre dure, acestea pot rupe coroana implantului, dar si dintii naturali.

Pentru a avea un zambet molipsitor, accesati site-ul http://centruldeimplantologie.ro/ si programati acum consultatia initiala pentru montarea unui implant dentar in Bucuresti, la Centrul de Implantologie de pe Calea Mosilor!

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă